Dupa Iliescu, l-au scos bazma curata si pe Plesita

Zilele trecut se anunta ca Ion Iliescu a fost scos de sub urmarire in cazul dosarului Mineriadei din 13-15 iunie 1990.

Ieri, acelasi sistem juridic romanesc l-a scos basma curata pe Generalul Nicolae Plesita in dosarul “Europa Libera”.

Romania este monitorizata la justitie, iar toti acesti criminali scapa basma curata si cu pensii de milioane, in timp ce alti infractori periculosi, cum a fost acea femeie din Maramures care a scos un tarus pus de executorul judecatoresc, primesc ani de inchisoare.

Actualul Ministru de Justitie Catalin Predoiu afirma tot ieri ca infractionalitatea nu se combate prin marirea pedepselor, ci “se reprima prin preventie, depistare si condamnare rapida a celor care comit infractiuni“. Iar cel mai bun exemplu al acestei noi politici de “combatere a criminalitatii” pusa in practica de Guvernului Boc se vede prin modul cum au fost finalizate dosarele lui Ion Iliescu in cazul mineriadei din 13-15 iunie 1990 sau cel al Generalului Plesita in dosarul “Europa Libera”. Dupa ce Comisia Juridica din Camera Deputatilor s-a aia pe ea pana a votat suspendarea imunitatii lui Adrian Nastase (trebuia sa o faca pentru ca Europa e cu ochii pe noi), dupa 2 decenii de procese de aici incolo acest individ v-a fi scos basma curata la fel cum s-a intamplat cu criminalii Iliescu si Plesita. Adica daca niste criminali notorii ca acestia doi au fost scapati, ce ii va face sistemul juridic romanesc doar “bietului” hot si corupt Nastase? Doar el nu a omorat pe nimeni, nu?

In acest context, cine mai poate avea incredere in sistemul juridic romanesc?

Asistam la inca o manarie a Guvernului Boc de a incerca sa protejeze interesele politice si mafiote care au falimentat aceasta tara. Ne-am intors in plina era FeSeNista.

Mircea Dabacan
Jurnalist Independent
https://mirceadabacan.wordpress.com

One Response

  1. Domnule ziarist,cine va produs situl ori e de partea securistilor ce DOMINA romanita,ori prosti…!!!Sunt de acord cu tot ce spui,Semez cu CI,dar nu vei obtine semnaturi in diolutie…lumea vitezei se exprima in pasrtile ce se beau acasa cu apa mea,nu cu dilutii …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: