Scrisoare deschisa pastorilor penticostali romani din Statele Unite, Romania si Australia

Scrisoarea de mai jos a fost trimisa fiecarui pastor penticostal semnatar al scrisorii de recomandare si sustinere a candidaturii pastorului penticostal Stefan Movila (PNL) pentru functia de Deputat in Colegiul Uninominal 3, Circumscriptia 43. Numele acestor pastori sunt:

 •Rev. Cornel Avram – Phoenix
•Rev. Ionica Buia – Detroit
•Rev. Florian Campeanu – Chicago
•Rev. Beniamin Fiflui – Australia
•Rev. Moise Gaode – Sacramento
•Rev. Lazar Gog – Los Angeles
•Rev. Petru Lascau – Phoenix
•Rev. Florian Mudura – Detroit
•Rev. Nicky Pop – Portland
•Rev. Pavel Pop – Detroit
•Rev. Ioan Pruneanu – Los Angeles
•Rev. Simion Timbuc – Detroit

In masura in care voi primi raspunsurile lor le voi pune pe blog.

Stimate Domnule [numele pastorului],

Ca urmare a unei analize pe care am facut-o candidatilor la Camera Deputatilor pe Colegiul 3, Circumscriptia 43, reprezentand America de Nord, Centrala si de Sud, Australia si Noua Zeelanda, am fost surprins sa constat ca dumneavoastra, in calitate de pastor penticostal, ati semnat, recomandat, sprijinit si sustinut candidatura pentru functia de Deputat pe acest colegiu al pastorului penticostal Stefan Movila.

Analiza respectiva s-a materializat in articolul cu titlul Dintre ce candidati au de ales romanii din America si Australia pentru Camera Deputatilor?.

Dl. Stefan Movila, necunoscut pentru multi dintre romanii-americani, este cunoscut in Romania ca “Regele locomotivelor”, cercetat penal pentru delapidare, uz de fals, inselaciune, si persoana datorita careia muncitorii de la fabrica de reparat vagoane Arad au iesit in strada. Cateva articole din presa romaneasca care vorbesc despre aceste lucruri gasiti mai jos:

http://www.ziua.net/display.php?data=2002-06-27&id=94050
http://www.ziua.net/display.php?data=2005-08-10&id=182386
http://www.ziua.ro/display.php?id=96005&data=2002-07-22
http://www.adevarul.ro/articole/2005/afaceri-cu-fier-vechi-intre-oamenii-lui-vacaroiu-si-cei-ai-ministrului-gheorghe-dobre.html

Considerand caracterul si moralitatea indoielnica a dl. Stefan Movila, intrebarile pe care vi le adresez sunt urmatoarele:

1. Care a fost motivul pentru care, cu ocazia congresului penticostal de la Detroit, ati hotarat sa semnati, sprijiniti si sa recomandati credinciosilor penticostali sa voteze pentru Stefan Movila?

2. Ati avut cunostinta despre faptul ca domnia sa are probleme cu legea in Romania?   

3. Ce credeti ca Stefan Movila poate oferi romanilor din colegiul respectiv atata vreme cat domnia sa nu e traitor in Statele Unite (si-a cumparat o casa recent la Atlanta) iar in programul politic al dansului nu se gaseste nimic despre problemele romanilor din dispora? Rectific, initial programul sau nu a cuprins nimic despre romanii din diaspora, vad insa ca acum intregul sau program a fost copiat dupa cel al PD-L.

4. Luand in considerare faptul ca multi dintre credinciosii penticostali (si nu numai) au fost smintiti si scandalizati de sustinerea pe care ati oferit-o dl. Stefan Movila si ati garantat pentru moralitatea domniei sale, cand toata lumea stie sau poate gasi pe internet exemple de moralitate indoielnica a acestuia, credeti ca datorati o explicatie si scuze acestor credinciosi?

Dat fiind faptul ca sustinerea pe care ati oferit-o dl. Stefan Movila a fost publica (exista chiar documente video!), imi rezerv dreptul ca intreaga corespondenta pe care o vom purta pe acest subiect sa fie facuta publica.

Scrisoarea de fata poate fi accesata si la adresa: Scrisoare deschisa pastorilor penticostali romani din Statele Unite, Romania si Australia

Astept raspunsul dumneavoastra!

Cu stima,
Mircea Dabacan
Jurnalist Independent
https://mirceadabacan.wordpress.com

 

P.S.: Din lipsa unei adrese de e-mail, nu am putut trimite scrisoarea de mai sus la urmatorii pastori:
•Rev. Beniamin Fiflui – Australia
•Rev. Nicky Pop – Portland
•Rev. Pavel Pop – Detroit
•Rev. Ioan Pruneanu – Los Angeles

Daca aveti adresele de e-mail ale oricarui dintre pastorii de mai sus, va rog sa mi-o trimiteti pe adresa mircea.dabacan[at]gmail.com

23 Responses

 1. Mi-e greu sa inteleg cum acesti pastori au putut oferi o astfel de sustinere acestui delicvent.

  Clar, daca Movila sau Birchall vor iesi la Camera Deputatilor pe acest colegiu, va fi datorita voturilor penticostatilor si baptistilor.

  Indiferent care dintre ei va fi, nu stiu daca aceste doua Biserici crestine isi vor putea duce in spate rusinea si dispretul romanilor din America ca au sustinut fie o socialista, fie un delicvent.

  Un interviu cu dl. Movila gasiti mai jos. Asta vrea sa ne reprezinte in Parlament?

  http://www.romaniantribune.net/a3028_Jurnalistul_Marian_Petruta_a_obtinut_in_exclusivitate_un_interviu_bomba_cu_candidatul_PNL_Stefan_Movila_.aspx

 2. LA INCHEIERE DE CAMPANIE

  Iata ca acum, in ultimile zile de campanie electorala, ne aflam in pozitia de a face o scurta, dar necesara, analiza inainte de vineri, ultima zi de campanie.

  Prima constatare ramane un fapt total neasteptat: candidatii sunt impartiti in doua grupe: cei sinceri si cei veniti cu viclenie si masinatii ascunse intre noi.

  Spunem “veniti intre noi” pentru ca multi dintre candidatii de pe buletinul electoral nu sunt traitori in acest colegiu, ci au fost trimisi de partidele sub emblema carora candideaza cu scopul de a ne fura votul cu acelasi discurs electoral sec cu care am tot fost amagiti dupa 1990.

  Cine s-ar fi asteptat ca doi tovarasi de partid, la partidul de stanga membru al Internationalei Socialiste alaturi de Partidul Comunist Chinez, la PSD ma refer, deci tovarasul Duca si tovarasa Ana Birchall, isi vor ascunde cu rusine apartenenta la PSD in toate reclamele publicate in ziarele romanesti din USA?

  Cine s-ar fi asteptat la o folosire a apartenentei la Biserica Baptista – una dintre cele mai respectate Biserici din USA, de catre senatorul Duca, inca reprezentand Hunedoara cu cel mai negativ record in Senatul Romaniei, ales initial pe listele PRM, trecut apoi la PNL si acum la PSD, cel mai repugniat partid din randul exilului/emigratiei, sa vina sa ne ceara votul?!

  Si cine s-ar fi putut astepta ca Ana Birchall, respinsa de propriul partid PSD la Vaslui, va fi catapultata intre noi, incercand sa vanda castraveti la gradinar spunandu-ne ca “omul conteaza, nu partidul din care (ea) face parte”?

  Dar sa nu-l uitam pe fratele Stefan Movila (PNL) pentru Camera Deputatilor, care dupa spusele lui este trimisul lui Dumnezeu intre noi si care, la randul lui, a reusit sa abureasca memoriile unor pastori de renume, care spre surprinderea generala au cazut in greseala de a-i da in scris recomandarea in fata credinciosilor.

  Cu un curaj demn de admiratie, dar cu scopuri indoielnice, il avem si pe Independentul Constantin Ciuciu Timoc, un om realizat financiar dar ale carei legaturi cu comunitatea romaneassca sunt reduse la reclama despre succesul personal si contractele cu NASA.

  Din ce avem pana acum constatam, nu fara surprindere, ca intreaga grupa de mai sus va avea la numaratoarea alegerilor doar efectul celebrului proverb: Doamne, te rog sa moara si capra vecinului.
  Toate voturile pentru acesti candidati amintiti vor fi voturi aruncate in teasca de partid fie PNL, fie PSD, fie Alianta VERDE, iar in cazul independentului Constantin Timoc, care nu are nici o sansa sa adune 50%+1 din voturi, direct la gunoiul istoriei.

  Si nu din intamplare am retinut pentru un ultim comentariu si singurul dintre candidatii dintre noi, un membru al exilului, care a fost fortat sa renunte la cetatenia romana – pe care si-a recapatat-o abia dupa 1989 -, un om care a contribuit si contribuie la intelegerea ecumenica intre Romanii din USA, un Roman care s-a angajat in misiuni umanitare in Romania, unul dintre noi care are experienta emigratiei, pe Mircea Lubanovici.

  Alaturi de Eugen Chivu, candidatul PD-L pentru Senat in Colegiul 2, si el un roman cu familie in USA, un ortodox care dovedeste intelegere ecumenica, Mircea Lubanovici este de departe cel mai potrivit sa ne reprezinte ca Deputat in Parlamentul Romaniei.

  Toti candidatii la Camera Deputatilor se lauda cu ce vor face ei cand vor fi alesi, insa doar Mircea Lubanovici se poate lauda cu ceva ce a facut, deoarece recordul sau arata ca a fost singurul dintre candidatii la Camera Deputatilor de pe colegiul din America si Australia care a facut intr-adevar ceva pentru romanii traitori aici si nu numai.

  Frati Romani, nu va irositi dreptul la vot aruncandu-va voturile in favoarea unor candidati respinsi inclusiv de propriul lor partid, votati cu unul dintre noi, cu un roman care a dovedit si in timpul comunismului si acum ca intelege problemele noastre, un om care nu ne promite ceva in viitor pe care nu l-a facut deja in trecut si il face in prezent.

  Mircea Lubanovici este un om in ale carui valori crestine putem conta.

  Frati romani din America si Australia, votati Mircea Lubanovici pe 30 Noiembrie!

  Alegatori pentru Mircea Lubanovici.

  P.S. Pentru mai multe informatii despre Mircea Lubanovici, va invitam sa vizitati http://www.lubanovici.us
  Trimite acest mesaj tuturor prietenilor tai si invita-i la vot pe 30 noiembrie pentru a vota un roman din diaspora in Parlamentul Romaniei!

 3. Imi para rau ca compatriotii mei voteaza un asa candidat, daca problemele pe care le are in Romania sint adevarate ( si cred ca sint ) Personal , nu cred ca domnul Stefan Movila are habar de nevoile romanilor din Diaspora. Poate are nevoie el de romani din diaspora. Plecat de 30 de ani din Romania de mic am aplicat si eu candidatura pentru Senat, dar Biroul Electoral mi-a dat afara candidatura spunindu-mi ca trebuie sa am resedinta si in Romania. Nu am, dar o sa am si pe de acum in 4 ani. Cit despre domnul Movila dupa cite stiu eu, aici nu are imoportanta banii lui, nu are nici o sansa. Cit despre cei care l-au votat vor traii cu constiinta pe care o au.

 4. Problema este ca acesti pastori, care ar trebui sa fie garanti si veghetori ai moralitatii, dau garantii unei persoane cercetate penal in Romania, care de frica legii nu a mai calcat in Romania de peste un an si jumatate.

  Ce autoritate morala mai au acesti pastori in fata poporului credincios?

  Nu e o problema ca sustin pe cineva. Problema e pe cine sustin!!!!!!

  Biserica Penticostala si Baptista (si ei il sustin pe altul, pe Duca pentru Senat, dar cu ei e o alta poveste pe care o spun mai incolo) din America sustin doi oameni care ii face de rusine si va crea o imagine negativa pentru aceste institutii pe care toata apa din Atlantic nu o mai spala.

  Cu ce tupeu mai stau aceste Biserici in fata dizidentei romanesti cand pastorii lor au dat girul unui infractor si unui traseist politic ca Duca, care nu a facut nimic in Senat pentru judetul pe care l-a reprezentat?

  Ori dracul, ori banii le-au luat mintile!

 5. Cine a scris în numele lui Mircea Lubanovici?

  Precizare

  “Precizare cu privire la mesajele si site-urile care circula pe internet

  Ca urmare a unor mesaje transmise in ultimele zile, precum si a mai multor informatii si site-uri care circula pe internet, eu, Mircea Lubanovici, candidat PD-L la Camera Deputatilor pe colegiul 3, circumscriptia 43, fac urmatoarea precizare:

  Pozitia oficiala a candidaturii mele e reflectata de site-ul http://www.lubanovici.us si e transmisa EXCLUSIV NUMAI de pe e-mailurile lubanovici@gmail.com si contact.lubanovici@gmail.com.

  Orice alte site-uri sau mesaje venite de la alte adrese decat cele de mai sus nu reprezinta pozitia mea oficiala.

  Mircea Lubanovici
  Candidat PD-L la Camera Deputatilor
  Colegiul 3 Circumscriptia 43
  http://www.lubanovici.us”

  http://www.lubanovici.us/a15-Precizare-cu-privire-la-mesajele-si-site-urile-care-circula-pe-internet.aspx

  Mesajul

  Mesajul care circulă pe Internet se află la adresele:

  1. http://danlucescu.wordpress.com/2008/11/27/alegatori-pentru-mircea-lubanovici

  2. https://mirceadabacan.wordpress.com/2008/11/27/scrisoare-deschisa-pastorilor-penticostali-romani-din-statele-unite-romania-si-australia

  3. http://www.romanianvip.com/2008/11/26/fara-comentarii-surprize-sfarsit-campanie/

  În primul caz este vorba de o postare, în cadrul căreia Daniel Lucescu adaugă menţiunea:

  “PS articol primit de la adresa alegatori.lubanovici@gmail.com

  În al doilea caz este vorba de un comentariu semnat Rev. John I. Pop la o postare a lui Mircea Dăbăcan. În comentariu nu se face menţiunea amintită mai sus.

  În al treilea caz este vorba de o postare care afişează Mesajul care circulă pe Internet, dar precizează înainte de afişare:

  “Mai mulţi cititori ne-au semnalat acest mesaj primit în prag de alegeri de la adresa alegatori.lubanovici@gmail.com, din partea staff-ului? candidatului Mircea Lubanovici. Adăugăm precizarea că oricine a scris acest mesaj nu i-a făcut o favoare domnului Lubanovici, ci dimpotrivă, ori poate s-a urmărit chiar contrariul din start… Dânsul nu se identifică cu cele menţionate în textul de mai jos, iar la această adresă se află declaraţia sa de presă la aflarea despre acest mesaj: http://www.romanianvip.com/2008/11/27/candidatul-mircea-lubanovici-dezminte/”

  Motivul

  Aşadar, rămîne întrebarea: Cine a scris Mesajul în numele lui Mircea Lubanovici.

  La care se adaugă şi întrebarea: DE CE?

 6. […] – Jurnalist independent pe Transilvania, Kosovo, Rusia si IPS Bartomeu Ananiamirceadabacan pe Scrisoare deschisa pastorilor penticostali romani din Statele Unite, Romania si AustraliaRev Doru Levi Ilioi pe Scrisoare deschisa pastorilor penticostali romani din Statele Unite, Romania […]

 7. […] dl. Stefan Movila (PNL) Posted on noiembrie 29, 2008 de mirceadabacan Ca urmare a scrisorii publice adresate celor 12 apostoli pastori penticostali din “comitetul de initiva si sprijin” al candidatului […]

 8. Unde a fost calauzirea si lumina D.Sfint cind ati sustinut candidatura unui om lacom de bani cind stiti ca aici este radacina tuturor relelor.

 9. […] Scrisoarea de fata poate fi accesata si la adresa: Scrisoare deschisa pastorilor penticostali romani din Statele Unite, Romania si Australia […]

 10. http://www.badin.ro/2008/11/exclusiv-pd-l-vrea-sa-cucereasca-america-cu-agentu.htm
  EXCLUSIV: PD-L vrea sa cucereasca America cu agentura comunista-fesenista
  Inchei azi trecerea in revista a candidatilor la colegiile uninominale din diaspora. Ultimul pe lista este Mircea Lubanovici, candidat PD-L la Camera Deputatilor. Fotograf si frezor in Romania, Lubanovici a ajuns in America in 1985, plecand legal din Romania, adica cu aprobare ceea ce era aproape imposibil in perioada respectiva. A beneficiat insa de sprijinul unei organizatii neo-protestante, Lubanovici fiind ca majoritatea candidatilor din diaspora (cu exceptia lui Constantin Timoc) membru al uneia din biserici acestor culte. A avut o firma de constructii in America care a dat faliment in 1992 si in prezent are una de textile, de fapt un boutique care vinde produse made in china in special baticuri. Din 2000 a simtit nevoia sa se agite in diaspora din America si a infiintat un ziar, Romanian Times, si mai apoi un post de televiziune pentru neo-protestanti la Portland (Oregon), intitulat Pastorul Cel Bun. In vara acestui an s-a gandit ca ar fi bine sa candideze dupa ce pana de curand s-a tinut departe de viata politica neavand nici o atitudine fata de ceea ce intampla in Romania. A ales PNL. A batut la usa dar a fost respins, se pare datorita faptului ca nu prezenta incredere. Circula in acest sens mai multe zvonuri despre faptul ca impreuna cu partenerul sau de la Romanian Times, Benny Lucescu, ar fi fost implicati in niste afaceri nu prea curate legate de criza imobiliara din America, dar deocamdata nu exista insa nici o acuzatie oficiala. Pe de alta parte, liberalii se pare ca au aflat si de problemele financiare ale omului de afaceri. Datoriile acestuia catre banci s-ar cifra la un sfert de milion de dolari. Asa a ajuns candidatul PD-L, care nu avea in America persoane pe care sa le propuna diasporei. De altfel, Lubanovici nu a avut bani pentru actuala campanie electorala si s-a imprumutat. Nu cu o suma foarte consistenta de vreme ce zilele trecute a refuzat o confruntare cu Constantin Timoc, Ana Birchall si Stefan Movila la Seattle, probabil neavand suma de bani necesara deplasarii de la Portland la Seattle. Pe pagina sa de internet se tot lauda cu cateva activitati in sprijinul comunitatii romanesti din SUA, majoritatea la neoprotestanti. Este membru al CORA (Congresului Romanilor Americani), o organizatie condusa de doi agenti de influenta ai regimului comunist, Armand Scala si Mark Meyer, care dupa 1990 a fost preluata de FSN-PSD. Am mai scris de aceasta organizatie care, de fapt, a avut doar scopul de a crea diversiuni in adevarata emigratie romaneasca si de a strange agentii trimisi de la Bucuresti. Concluzia este ca Mircea Lubanovici este, de fapt, un portocaliu vopsit in rosu.

 11. DOMNULE ZIZRIST TOTI ASTIA (PASTORI) SINT NISTE HOTI
  SPIONI IN AMERICA NU LE FRICA DE DDDD-ZEU ,MINTESC
  PE RUPERE TIPEI CU 4-5 VILE SI ALA CONDUCATOR.?

 12. Domnule Sorin,

  Daca aveti dovezi in sustinerea celor ce le-ati spus va rog sa mi le trimiteti ca sa le pun pe blog.

  Multumesc,
  Mircea Dabacan

 13. Ma bucur ca intilnesc un jurnalist independent si doresc sa expun si aici acest mesaj in urma unei mari provocari ale articolului redactat de Dr. evanghelist Stefan Tohatan pe pagina de internet la ;Pasi ro. cu privire la misiunea “turneul impact 2009″Si acest lucru am dorit sa il afishez pe toate saiturile crestine si sa se inteleaga de fapt cine este ;STEFAN TOHATAN SI CUM NU SE DORESTE SA FIE MUSTRAT SI TRAS LA RASPUNDERE PENTRU CE FACE SEMENILOR LUI SI CELOR CARE AU RAMAS IN DATORII DATORITA SHMECHERIILOR CARE LE FACE IN AFACERILE SALE!Dupa ce am postat comentariul pe care o sa il cititi ,a fost sters de catre toti cei ce modereaza saiturile crestine ;Si ma intreb ;De ce?Nu se doreste sa se cunoasca cine este STEFAN TOHATAN SI DE FAPT CA ESTE DOAR UN PRETINS EVANGHELIST SI O PERSOANA CARE NU ARE CALITATI CRESTINE;Si sa intelegeti acest lucru voi posta comentariul care expune;”Un crestin in comentariul sau scrie;”Daca cineva doreste sa faca ceva pentru Dumnezeu o face din placerea sa si din agoniseala vietii lui. Eu stiu caci cuvintul lui D-zeu nu se vinde pe bani”
  Foarte corect si de apreciat mesajul !Azi insa vedem ca unii si pe parte spirituala doresc sa profite de sinceritatea celor din jur si astfel interesul in evanghelizare este el; de expunere personala si cu interes personal!Eu acest lucru pot sa il scriu si sa il documentez in persoana ; asa ca pretinsului evanghelizator Stefan Tohatan pe care il cunosc foarte bine de cind era mic si pina in ziua de azi,ii scriu acest lucru !Nu doresc prin ce scriu sa ii aduc cuvinte de injhosire ,ci ca un frate de credinta in pretentia ce o detine inainte de a predica la cineva ,mai intii sa se autoexamineze si sa ajunga o lumina in vorbire ,purtare,traire si slujire!Fiinca in Sfintele Scripturi ce se scrie despre cei ce ajung sa propovaduiasca si sa invete pe altii?…”fii o pildă pentru credincioşi: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credinţă, în curăţie.”
  Haide -ti sa citim ce apostolul Pavel explica prin cuvintele din 1 timotei 4 cu 16;
  “Fii cu luare aminte asupra ta însuţi şi asupra învăţăturii, pe care o dai altora: stăruieşte în aceste lucruri, căci dacă vei face aşa, te vei mîntui pe tine însuţi şi pe cei ce te ascultă.”
  Intradevar cind cineva devine o pilda;în vorbire, în purtare, în dragoste, în credinţă, în curăţie ,merita luat in considerare si trebuie apreciat efortul sau si chiar sustinut in lucrare!Dar cind aceasta persoana nu se gaseste in aceste calitati si pretinde ca este un evanghelizator atunci ce se poate scrie si face?Si de ce spun acest lucru?Nu pentru a bloca predicarea si vestirea EVANGHELIEI ,ci pentru ca cei ce au pretentii de evanghelizatori sa devina persoane noi pocaite cum scrie apostolul Pavel in efeseni;” Vă sfătuiesc dar eu, cel întemniţat pentru Domnul, să vă purtaţi într’un chip vrednic de chemarea, pe care aţi primit -o,
  2cu toată smerenia şi blîndeţa, cu îndelungă răbdare; îngăduiţi-vă unii pe alţii în dragoste,
  3şi căutaţi să păstraţi unirea Duhului, prin legătura păcii.”
  Ei ,daca nu se compoarta vrednic de aceasta chemare pe care pretinde STEFAN TOHATAN CA O ARE ,atunci ce pot sa scriu si sa spun despre el?Ca articolul lui si el merita laudat?Ca este o persoana cinstita?Ca este cu adevarat un evanghelist?Cind pe mine din pricina fratelui sau Nicu Tohatan in familie m-a lasat cu creditul stricat si in suspans pentru o suma de 128 de mii de dolari!Este corect?Este cinstit?Deci fratii mei lucrurile sint triste si acestea trebuie sa apara la lumina!Eu nu vorbesc si nici nu il invinuiesc in dreptul nimanui ci al meu si stiu ce vorbesc si scriu!Si voua nu va vine sa credeti aceste lucruri si chiar unii ma judeca pentru ce scriu !Insa dragii mei acesta este adevarul si pentru adevar si Domnul; Isus a suferit !Dar se vede ca unii nici nu doresc sa il cunoasca si sa stie despre el!M-ai mult ca atit stimatii mei apostolul Petru prin intiia sa epistola capitolul 4 si versetul 15 ce scrie?
  “Nimeni din voi sa nu sufere ca ucigas, sau ca hot, sau ca facator de rele, sau ca unul care se amesteca in treburile altuia.”
  EU SPER CA IN CITIREA MESAJULUI VA MEMORA ACEST VERSET SI ISHI VA DA SEAMA CU CE A GRESHIT FATA DE MINE SI FAMILIA MEA!
  Si daca nu si doreste sa stie sint la dispozitie si in fata pastorului CRISTI IONESCU SI A CEL PUTIN DOI MARTORI DUPA CUM SCRIPTURA SPUNE , POT SA II EXPLIC CE II REVINE DIN ACEST VERSET !Si pina atunci sa se caiasca,sa se pocaiasca fiinca Domnul ne cerceteaza si in pretentie nu doreste sa i se intimple ce altora sa intiplat cind au mintit pe Duhul Sfnt !
  Deci daca cercetam SCRIPTURILE SA LUAM BINE AMINTE ASUPRA MESAJULUI SI INDATORIRI NOASTRE FATA DE DUHUL SFINT ,PORUNCA TATALUI CERESC SI INVATATURA DOMNULUI ISUS HRISTOS FIINCA IN A DOUA SA EPISTOLA APOSTOLUL IOAN CE SCRIE IN VERSEUL 9?
  “Oricine o ia înainte, şi nu rămîne în învăţătura lui Hristos, n’are pe Dumnezeu. Cine rămîne în învăţătura aceasta, are pe Tatăl şi pe Fiul.”
  Asadar dorim noi ca sa il avem pe TATAL SI PE FIUL? DACA DA ATUNCI SA INTELEGEM INDEMNUL APOSTOLULUI PAVEL DIN EFESENI 4 CU 22 LA 32;22cu privire la felul vostru de viaţă din trecut, să vă desbrăcaţi de omul cel vechi care se strică după poftele înşelătoare;
  23şi să vă înoiţi în duhul minţii voastre,
  24şi să vă îmbrăcaţi în omul cel nou, făcut după chipul lui Dumnezeu, de o neprihănire şi sfinţenie pe care o dă adevărul.
  25De aceea, lăsaţi-vă de minciună: ,,Fiecare dintre voi să spună aproapelui său adevărul“, pentrucă sîntem mădulare unii altora.
  26,,Mîniaţi-vă şi nu păcătuiţi“. Să n’apună soarele peste mînia voastră,
  27şi să nu daţi prilej diavolului.
  28Cine fura, să nu mai fure; ci mai de grabă să lucreze cu mînile lui la ceva bun, ca să aibă ce să dea celui lipsit.
  29Niciun cuvînt stricat să nu vă iasă din gură; ci unul bun, pentru zidire, după cum e nevoie, ca să dea har celor ce -l aud.
  30Să nu întristaţi pe Duhul Sfînt al lui Dumnezeu, prin care aţi fost pecetluiţi pentru ziua răscumpărării.
  31Orice amărăciune, orice iuţime, orice mînie, orice strigare, orice clevetire şi orice fel de răutate să piară din mijlocul vostru.
  32Dimpotrivă, fiţi buni unii cu alţii, miloşi, şi iertaţi-vă unul pe altul, cum v’a iertat şi Dumnezeu pe voi în Hristos.”
  CIT DE ADEVARAT ESTE ACEST INDEMN? SI CUM AJUNGEM SA IL APLICAM DACA PRTINDEM CA aM DEVENIT SI SINTEM PESONALITATI NOI?
  Ce poti sa ne raspunzi Stefane?Iti astept raspunsul si aici si in particular si in fata bisericii!Ai curaj sa te marturisesti in vina ce o detii fata de familia mea?Eu ma rog Domnului sa te pocaiesti sa deii un adevarat evanghelist si pe urma sa si simti ce eu am ajuns sa simt de cind tu m-ai involvat in acest impas ce este in valoare de 128 de mii de dolari!Frumos din partea ta ,dar nu uita ca Dumnezeu cerceteaza inima si persoana si ce ai reushit sa faci la altii o sa se intoarca si asupra capului si familiei tale fiinca DUMNEZEU ESTE SFINT,DREPT SI NU JUDECA CU PATINIRE CUM FAC UNII ,CI IN DREPTATE!SI EU MA INCRED DIN TOATA INIMA SI ASTEPT CLIPA SA VAD JUDECATA IMPLINITA SI PE URMA SA DISCUTAM !SI SA VEDEM CUM AJUNGI SA TE POCAIESTI ATIT TU CIT SI FRATELE TAU ;NICU TOHATAN !Cu toata stima si tot respectul va salut cu salutul crestinesc al apostolului Ioan care zice;”Harul, îndurarea şi pacea să fie cu voi din partea lui Dumnezeu Tatăl, şi din partea Domnului Isus Hristos, Fiul Tatălui, în adevăr şi în dragoste!”viorel chis!!!!!”

 14. Ce este foarte interesant ca ;Multi pastori si persoane care se pretind Dr.evanghelsti predica cuvintul LUI DUMNEZEU SI INVATATURA DOMNULUI ISUS HRISTOS in fata a mii si mii de persoane si pretind ca sint conduse de puterea DUHULUI SFINT ,iar prin viata de zi cu zi cind sint in afacerile lor se compoarta intr-o personalitate duplicitara si mai au si curajul sa explice si sa pretinda ca sint sfinti si condushi de puterea Duhului Sfint!Si de ce spun acest lucru fiinca Dr.evanghelist in pagina de la ; resurse crestine scrie si eu i-am raspuns;
  “AROGANTA UMANA Autor/Artist Stefan F. Tohatan

  Predica adaugata de stohatan
  Limba Romana
  Continut
  Optiuni
  Vizualizata de 1062 ori
  Tipareste
  Trimite prin e-mail
  Adauga comentarii
  Arata comentarii

  AROGANTA UMANA

  Una dintre istoriile care m-au fascinat cel mai mult este binecunoscuta poveste a Titanic-ului. Deunazi am urmarit un documentar in cadrul caruia era prezentat un interviu cu o doamna care era una dintre supravietuitorii acelui mare dezastru. Peste 1500 de oameni au murit in apele inghetate ale Atlanticului impreuna cu vaporul pe care ” …nici Dumnezeu nu-l poate scufunda…” Dupa spusele unora, atat data plecarii cat si viteza de croaziera erau nepotrivite pentru o cursa trans-atlantica, dar Titanic-ul nu putea fi scufundat nu-I asa?… Cel putin nu pana cand s-a lovit de acel iceberg… de fapt nici macar nu s-a lovit ci doar s-a zgariat… cei mai multi dintre pasageri nici nu au stiut ce s-a intamplat pana cand zgarietura de sub linia de plutire a provocat o ruptura prin care apa a navalit cu furie inauntru facand ca Titanic-ul sa se incline, pentru ca apoi sa se rupa in doua si sa dispara pentru totdeauna in apele nemiloase ale oceanului, luand cu sine o prada imensa de vieti printre care chiar si pe constructorul navei. Acea doamna foarte in varsta era doar o copila atunci insa reflectand la ceea ce s-a intamplat a descris Titanic-ul ca si “…. un monument al arogantei umane…”

  Buna ziua dragi prieteni, sunt Stefan Tohatan si in editia de astazi a emisiunii Cuvant Pozitiv, as vrea sa va vorbesc despre Aroganta Umana.

  Aroganta a scufundat mai mult decat vapoare. Mandria i-a costat pe unii oamenii vesnicia… Cuvantul lui Dumnezeu pentru astazi se afla in Matei 18:2 : “Isus a chemat la El un copilas, l-a pus in mijlocul lor si le-a zis: ” Adevarat va spun ca daca nu va veti intoarce la Dumnezeu si nu va veti face ca niste copilasi, cu nici un chip nu veti intra in Imparatia cerurilor. De aceea, oricine se va smeri ca un copilas, va fi cel mai mare in Imparatia cerurilor.” Ne da de gandit nu-i asa? Daca nu devii umil si dependent ca un bebelus, esti in pericol sa nu vezi Imparatia niciodata ! De ce ? Pentru ca multi dintre noi ne asemanam cu nisre Titanici de carne care navigam cu viteza prin viata simtindu-ne de nescufundat… Motto-ul nostru este ” Pot sa ma descurc singur” Avem impresia ca acest spirit de independenta si auto suficienta ne va ajuta cumva sa ajungem la Dumnezeu.. Ce tragica inselaciune…Evaluarea mea despre mine insumi nu conteaza… nu eu sunt cel ce judeca ci Dumnezeu…. El spune despre noi in Romani 3:10 …” nu este nici un om neprihanit, nici unul macar…” El nu este impresionat de aroganta noastra … ne indreptam cu repeziciune spre iceberg-ul numit judecata lui Dumnezeu si nu suntem pregatiti pentru impact… avem impresia ca suntem de nescufundat dar ne pandeste pericolul unei tragedii vesnice…
  Domnul Isus ne-a aratat cum mandria ii impiedica pe oameni sa ajunga in Imparatia Sa… mandrie religioasa, mandria unui nume, mandria unei imagini a unui prestigiu… El ne spune clar ca trebuie sa devenim ca niste copilasi care realizeaza ca nu pot face nimic fara ajutor din afara…In Romani 5: 6 Pavel spune “…pe cand eram noi inca fara putere, Hristos, la vremea cuvenita a murit pentru cei nelegiuiti…pe cand eram noi inca pacatosi, Hristos a murit pentru noi…” Pacatul aduce dupa el pedeapsa cu moartea…aceasta pedeapsa nu poate fi satisfacuta dacat prin moartea cuiva…Vestea buna este ca nu mai trebuie sa murim noi, pentru ca, in dragostea Sa eterna ce o are pentru tine si pentru mine Fiul lui Dumnezeu a facut-o pe crucea infama de pe dealul Capatanii… si acum El ne cheama la El… nu plini de aroganta sau de auto suficiienta ci gata sa admitem ca nu putem sa contribuim cu nimic la salvarea noastra… si ca El Isus este singura noastra speranta…
  Cu fiecare zi care trece fara sa admiti aceasta te expui tot mai mult unui risc imens… undeva acolo la o distanta mai mare sau mai mica, invaluit in ceata sau in noapte este acel iceberg pe care nu il vei putea evita!… exista o singura sansa… renunta la aroganta ta, si, in umilinta, lasa carma vietii tale in mana Capeteniei Mantuirii noastre… El este in stare sa schimbe treiectoria ta si niciodata sa nu te lovesti de judecata lui Dumnezeu ci sa treci direct din moarte la viata…El poate face aceasta… ne-a dat in scris aceasta promisiune … si a semnat cu sangele Sau…
  Aroganta, mandria… a costat 1500 de vieti in acea teribila noapte de Aprilie pe Titanic… Te rog, nu lasa sa te coste si pe tine vesnicia ta… deschide-ti inima pentru Isus astazi… Doar El este singurul care nu poate fi “scufundat”… si tu poti sa Ii apartii Lui, doar sa vrei…

  Stefan Tohatan
  stohatan@yahoo.com

  COMENTARII
  2009-09-14 – viorel chis [mchis3 at yahoo dot com] a scris
  Stimatul meu frate de credinta ,sint surprins de puterea pe care o ai in expunerea acestor predici!!!Se vede ca intelepciune detii si ai ajuns la cunostinta multor lucruri scripturale pe care daca ai ajuns sa le cunosti ar fi bine dupa cum predici si scrii sa devii cu adevarat o noua personalitate dupa cum apostolul Pavel explica in 4 cu 24 la 32!Sper ca intelegi de ce scriu acest lucru !Multi care citesc mesajul se vor intreba ;De ce scriu astfel!Raspunsul este; Scriu fiinca cine se pretinde ca este o persoana crestina si mai si expune subiect cu titlul : “AROGANTA UMANA”INSEAMNA CA EL TREBUIE SA EVITE ACEASTA STARE SI SA AJUNGA DUPA CUM DOMNUL ISUS SPUNE UCENICILOR IN IOAN 13 CU 34 LA 35;”Vă dau o poruncă nouă: Să vă iubiţi unii pe alţii; cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii. 35Prin aceasta vor cunoaşte toţi că sînteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii pentru alţii.“ Deci daca tu Stefane cunostea-i cu adevarat aceasta porunca atunci nu aveam nimic de comentat la acest articol pe care l-ai expus!insa aroganta ta umana este mereu cu tine si in loc sa ajungi sa te smeresti prin puterea cuvintului evanghelic si viata duplicitara pe care o traiesti doresti sa subjugi si sa te folosesti incepind cu fratii tai si continuind pina la cei care au ajuns sa lucreze pentru tine si sa nu ii platesti,iar tu bine mersi sa te preumblii cu mashini scumpe si sa insheli chiar si bancile care te au imprumutat!Cit de cinstit si de corect este acest lucru pentru o persoana crestina care expune astfel de subiecte?Imi pare rau ca trebuie sa spun adevarul despre comportamentul tau si cel mai mult imi pare rau ca prin aroganta ta fica-mea Julietta a ajuns sa sufere si sa ramina cu creditul stricat fiinca l-ai instruit pe fratele tau pentru care Julietta a girat sa nu mai plateasca imprumutul bancar si acum fata a ajuns in sechestru bancar!!!Si mai ai curajul sa vorbesti despre “AROGANTA “!Ar fi foarte bine sa te autocontrolezi si de tot raul ce ai ajuns sa il faci pentru ca sa ajungi cu bogatii si mashini scumpe sa te pocaiesti ,sa te smeresti si sa devii cu adevarat o noua personalitate si sa intelegi mesajul apostolului Pavel care in efeseni spune;”Dar voi n’aţi învăţat aşa pe Hristos; 21dacă, cel puţin, L-aţi ascultat, şi dacă, potrivit adevărului care este în Isus, aţi fost învăţaţi, 22cu privire la felul vostru de viaţă din trecut, să vă desbrăcaţi de omul cel vechi care se strică după poftele înşelătoare; 23şi să vă înoiţi în duhul minţii voastre, 24şi să vă îmbrăcaţi în omul cel nou, făcut după chipul lui Dumnezeu, de o neprihănire şi sfinţenie pe care o dă adevărul. 25De aceea, lăsaţi-vă de minciună: ,,Fiecare dintre voi să spună aproapelui său adevărul“, pentrucă sîntem mădulare unii altora. 26,,Mîniaţi-vă şi nu păcătuiţi“. Să n’apună soarele peste mînia voastră, 27şi să nu daţi prilej diavolului. 28Cine fura, să nu mai fure; ci mai de grabă să lucreze cu mînile lui la ceva bun, ca să aibă ce să dea celui lipsit. 29Niciun cuvînt stricat să nu vă iasă din gură; ci unul bun, pentru zidire, după cum e nevoie, ca să dea har celor ce -l aud. 30Să nu întristaţi pe Duhul Sfînt al lui Dumnezeu, prin care aţi fost pecetluiţi pentru ziua răscumpărării. 31Orice amărăciune, orice iuţime, orice mînie, orice strigare, orice clevetire şi orice fel de răutate să piară din mijlocul vostru. 32Dimpotrivă, fiţi buni unii cu alţii, miloşi, şi iertaţi-vă unul pe altul, cum v’a iertat şi Dumnezeu pe voi în Hristos “Stimatul meu citind acest mesaj sper ca vei intelege in ce greshesti si ce trebuie sa faci!Si dupa cum ai intervenit in aranjarea imprumutului pentru fratele tau NICU TOHATAN de 128 de mii de dolari SPER CA TOT ASA VEI ARANJA LUCRURILE CA FICA MEA SA NU MAI FIE IN SECHESTRU FINANCIAR FATA DE BANCA LA CARE A GIRAT PENTRU FRATELE TAU SI FATA DE CEI DIN JUR NU TE VEI MAI EXPUNE CU AROGANTA UMANA FIREASCA ,ci cu o adevarata smerenie si corectitudine de crestin pe care apostolul Pavel o expune in aceste versete!Stimatul meu sper sa ai puterea de a ajunge la adevarata persoanalitate crestina ,la puterea pocaintei si mai mult ca atit vei ajunge sa intelegi mesajul apostolului Petru din a doua sa epistola in care scrie ;De aceea, daţi-vă şi voi toate silinţele ca să uniţi cu credinţa voastră fapta; cu fapta, cunoştinţa; 6cu cunoştinţa, înfrînarea; cu înfrînarea, răbdarea; cu răbdarea, evlavia; 7cu evlavia, dragostea de fraţi; cu dragostea de fraţi, iubirea de oameni. 8Căci, dacă aveţi din belşug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să fiţi nici leneşi, nici neroditori în ce priveşte deplina cunoştinţă a Domnului nostru Isus Hristos. 9Dar cine nu are aceste lucruri, este orb, umblă cu ochii închişi, şi a uitat că a fost curăţit de vechile lui păcate. 10De aceea, fraţilor, căutaţi cu atît mai mult să vă întăriţi chemarea şi alegerea voastră; căci, dacă faceţi lucrul acesta, nu veţi aluneca niciodată. 11În adevăr, în chipul acesta vi se va da din belşug intrare în Împărăţia vecinică a Domnului şi Mîntuitorului nostru Isus Hristos “Si de ce am expus acest mesaj al apostolului Petru ?Fiinca indeplinind aceste lucruri vei ajunge cu adevarat la “Împărăţia vecinică a Domnului şi Mîntuitorului nostru Isus Hristos.”SI EU CRED CA MERITA SA LASHI DEOPARTE AROGANTA UMANA SI FAPTELE FIRII PAMINTESTI PENTRU ACEASTA IMPARATIE !!ESTE ADEVARAT ACEST LUCRU? SAU CE ALTE COMENTARII AI PUTEA SA ADUCI ? STII UNDE LOCUIESC ,CINE SINT SI CHIAR TE INVIT IN MOD POLITICOS SI FRATESC SA DISCUTAM SI IN MOD DIRECT NU NUMAI PRIN ASTFEL DE MESAJE!Ai putea sa lashi deoparte aroganta umana si mai ales fiinca ai ajuns si un Dr.Evanghelist dupa cum ai scris in articolul postat la “pasi ro.”atunci inseamna ca cunosti bine mesajul si stii la ce stare trebuie sa ajungi pentru a deveni cu adevarat un Evanghelist fiinca apostolul pavel lui Timotei ce ii scrie in 2 timotei 2 ;15;”Caută să te înfăţişezi înaintea lui Dumnezeu ca un om încercat, ca un lucrător care n’are de ce să -i fie ruşine, şi care împarte drept Cuvîntul adevărului!”dovedeste dragul meu prin fapte fiinca astfel o sa ajungi si tu sa fii mintuit si cei ce te asculta !!!!Eu doresc ca;Harul, îndurarea şi pacea să fie cu voi din partea lui Dumnezeu Tatăl, şi din partea Domnului Isus Hristos, Fiul Tatălui, în adevăr şi în dragoste si daca am greshit cu ceva in acest mesaj ajuta-ma sa ma corectez !Dar daca stii ca esti vinovat incearca sa iti repari greshala in fata celor care au ajuns in probleme din cauza ta si a lui Dumnezeu -Tatal si a domnului ISUS HRISTOS!!!!Cu toata stima si tot respectul!!! ”
  Deci oare cine detine aroganta umana si abuza de Legea Divina?Si cum nu este frica de Dumnezeu cind sint astfel de pretentii?

 15. “nu vreau” ori “ma duc , doamne!” au o adanca asemanare biblica. In continuare Isus le-a zis ::Adevarat va spun ca vamesii si curvele merg inaintea voastra in Imparatia lui Dumnezeu !”.In cele mai multe Bierici Sclipitoare, De Fatada, cu coloane ,balcoane si parcari uriase,incarcate de masini luxoase, Duhul Adevarului a fost inlaturat si inlocuit cu laudarosenie , cu mandrie desarta, cu trufie ,moda ,lux si inbuibare, Uitati-va la “pastori “lor: ei lasa pe satan sa-si aduca in biserica aghiotantii lui,lupi autentici ,ce dau “sfaturi intelepte” de” zidire spirituala” !. Sarlatani calificati ,imbracati in blanuri de oaie.Acesti coruptibili profesionisti vin cu nerusinare si Isi intind in adunare tarabele negustoresti ale nelegiuirii, afacerile lor de desfranare ; de indata ce programul se incheie , mieros si cu zambetul pe buze , impart cartile lor de afaceri,aurite si viu colorate. Acesti pastori bine platiti, au ingaduit ca Biserica lui Hristos sa devina o pestera de talhari. Orbiti de lux si de dorinta de marire, de laudarosenie, au adunat strategic in jurul lor “oi grase” ,ce-i sustin,ce le livreaza in punga personala argintii lui Iuda, salarii grele, de mii de dolari.Au lasat ca grasimea sa le intunece vederea ,simturile, inima!. Apoi urmeaza deznodamantul : “pastorul platit ,deranjat de Adevar, lasa turma si pleaca !”
  Dureros ,real ,acut !.Traim zilele din urma , cand dragostea frateasca s-a racit, rusinea ,decenta si piosenia s-au volatilizat si in locul lor s-au instaurat moda up to date , fardurile ,bijuteriile ,coafurile. Cei putini, ce se roaga in duh si adevar si sant calauziti de Duhul Sfant,au fost dati la oparte, nesocotiti . In biserica s-a instaurat coruptia iar pentru a putea fi musamaliza ,se foloseste intimidarea ,amenintarea cu excluderea,mai mult, membrii comitetului sant constransi si obligati de insasi pastorul sa jure ca problemele fiscale si administrative NU AU VOIE sa fie “rasuflate”nicioata, niciunde,nicicum ! “ORB, MUT, SURD “-o deviza sicileana, deloc crestina,patrunsa in adunarea lui Hristos !

 16. Incalcarea Legii Divine la Elim ,Chicago!!!!
  Intradevar pare un titlu aspru al subiectului expus si fratele pastor Cristi Ionescu de la biserica penticostala Elim ,Chicago din nou va fi trist in citirea mesajului care apare!!Insa acest mesaj nu este decit realitatea si raspunsul la ce s-a intimplat in ziua de 27 decembrie intre orele 11,45 si ora 12 cind i sa dat cuvint la anvonul bisericii asa pretinsului Dr.evanghelist Stefan Tohatan!!De ce scriu ca este un pretins?O sa explic pentru ca fiecare sa inteleaga!!!El este verishor cu sotia si este nepotul tatalui socru Banc Gheorghe si in urma venirii in U.S.A a lucrat si la fratele Ionel Capilnas pe care la inshelat ,pe urma a deschis companie prin care afacerile nu si l-ea desfashurat ca un adevarat evanghelist !A dorit sa ishi aduca fratele sau in U.S.A si a trimis din state o persoana pe care a platit-o sa se casatoreasca cu fratele sau Sabinel Tohatan ,dar pe care nu a platit-o in totalitate si dupa ce casatoria a fost oficiata la consiliul din Salsig ,jud .Maramures,nu a mai ajuns fratiorul aici!!!Pe urma a aranjat o alta casatorie pentru acte la cumnatul lui care a reushit sa ishi obtina actele si pe urma a adus pe fratele sau Nicolae Tohatan pe care l-a angajat la compania sa obtinindu-i o autorizatie cu numar de indentificare temporara!!!A rezolvat sosirea nepotului sau Nicu Tohatan si implicinduse si in casatoria acestuia care a facut o asa zisa logodna la Sacramento la care la invitat si pe fratele pastor Moise Gaode ,pe urma lucrurile sau aranjat la biserica Elim Chicago ca Nicu Joe Tohatan sa fie botezat si pe urma a parasit Chicago si a mers alaturi de Ioana Giboi in Romania fiinca Nicu Joe Tohatan exzista in U.S.A cu nume diferit;Eric Krugar pe pasaport fals!!!Si astfel el trebuia sa se casatoreasca si sa reintre sub nume normal in state!!!Sa casatorit ,iar asa zisa sotie a ajuns aici si crezind ca intradevar este sotie alaturi de Nicu Tohatan,tatal baiatului Nicu Joe Tohatan si Stefan Tohatan a depus actele sa vina la intregirea familiei !!Baiatul a ajuns si pe creditul fetei a cumparat si mashina noua luxsoasa si a ingropat pe fata in datorii si pe noi tatal baiatului Nicu Tohatan ne a inshelat fiinca pe fica mea Julietta Chis a convins-o sa gireze pentru imprumutul de 128 de mii de dolari al partamentului care s-a cumparat si pe care si azi il foloseste copilul Nicu Joe Tohatan fara sa doreasca sa plateasca conform actelor de la banca rata lunara a imprumutului bancar si astfel fica mea Julietta a ajuns in sechestru bancar!!Unchiul sau Stefan Tohatan prin agentul sau de tranzactii imobiliare a dorit ca Julietta fica mea sa faca tranzactia imobilului l-a un dificit bugetar de citeva zeci de mii de dolari pentru ca fratele sau sa ishi recupereze banii,lucru l-a care m-am opus si astfel el a ajuns sa imi spuna in casa la mine ca sint un nebun si un mincinos!!!Lucru pe care as dori sa il adevereasca!!Si ca un Dr.evanghelist el ar trebui sa stie cum trebuie sa se comporte si cum sa devina!!!Fiinca Scriptura ce ne explica despre cei care se doresc sa fie Rob al Domnului? “15Caută să te înfăţişezi înaintea lui Dumnezeu ca un om încercat, ca un lucrător care n’are de ce să -i fie ruşine, şi care împarte drept Cuvîntul adevărului.”Deci fratele pastor Christi Ionescu cind ajunge de puna pe cineva la anvonul Biserici trebuie sa stie pe cine pune si ce fel de persoana este!!Dinsul stie despre Stefan Tohatan cine este si a primit mereu plingeri de la persoane care au lucarat pentru Stefan si eu inainte de a merge impreuna la misiunea de evanghelizare ;”IMPACT 2009 “l-am sunat si am expus plingerea mea cu privire la ce a reushit sa imi faca familiei si acum fica mea Julietta a ajuns sa sufere si mai mult ca atit a lasat si anumite banci care iau acordat imprumut la afaceri in aceleashi probleme cum eu alaturi de fica am ajuns!!!Deci cind se stie cine este si cu ce se ocupa asa pretinsul Stefan Tohatan si ii da intiietate la anvon sa predice nu se ajunge LA INCALCAREA LEGII DIVINE?Chiar dinsul prin predica de duminica seara a explicat cum fiecare crestin trebuie sa ishi pastreeze HAINA CURATA SI INALBITA PENTRU A AJUNGE LA MINTUIRE!!!La inceputul lunii noiembrie alaturi de fica mea Julietta ,in casa la tatal socru am avut o intilnire cu fratele pastor Christi Ionescu prin care a zis ca astfel de probleme vor fi rezolvate!De atunci si pina azi problemele nu s-au rezolvat,si nici fata in fata nu am ajuns cu Stefan Tohatan,iar apartamentul tot de ei este folosit,locuit fara sa se plateasca imprumutul bancar sinici nu se doreste sa se semneze titlul de proprietate pe care sint si sa se dea bancii daca nu se mai doreste sa se plateasca!!Mai mult ca atit asa pretinsul evanghelizator prin predica mesajului tranzmite ca fratii sa se impace,sa se sune si sa nu ishi mai faca rau unii la altii!!!Dar el uita ce a reushit sa ne faca si in ce situatie sa ne expuna?Daca cineva se pretinde o persoana sfinta atunci sa nu devina un fariseu fiinca Domnul ISUS HRISTOS PRIN CUVINTELE DIN MATEI 23 CE MESAJ TRANZMITE MULTIMILOR SI UCENICILOR DESPRE CARTURARI SI FARISEI?Iar pastrarea hainei albe sub ce conditii se face si ce fel de personalitate?Sa nu uitam ca un Dr.evanghelist trebuie in viata de zi cu zi sa fie condus de puterea DUHULUI SFINT CARE CE ROD CONTINE?22Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia,
  23blîndeţa, înfrînarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege.
  24Cei ce sînt ai lui Hristos Isus, şi-au răstignit firea pămîntească împreună cu patimile şi poftele ei.
  25Dacă trăim Duhul, să şi umblăm prin Duhul.
  26Să nu umblăm după o slavă deşartă, întărîtîndu-ne unii pe alţii, şi pizmuindu-ne unii pe alţii.DRAGII MEI PENTRU CEI CE AU PRETENTII SA NU UITE IN CE CONSTA PUTEREA DUHULUI SFINT SI CA CEI CE SINT A LUI HRISTOS TREBUIE SA ISHI RASTIGNEASCA FIREA SI SA TRAIASCA PRIN PUTEREA DUHULUI!!!Pina cind nu se ajunge la asa ceva si fratele CRISTI IONESCU LASA SA PREDICE PERSOANE CE SINT INCA SUB PUTEREA FIRII ,LEGEA DIVINA ESTE INCALCATA !!Si daca are intradevar dragostea DOMNULUI ISUS HRISTOS IMI INTELEGE MESAJUL,NU SE SUPARA PE MINE SI STIE CE ARE DE FACUT CU PERSOANELE CARE AU AJUNS SA IMI DISTRUGA FAMILIA SI PE JULIETTA SA O LASE CU UN IMPRUMUT BANCAR DE 128 DE MII DE DOLARI!!!Acest lucru nu este crestinesc si noi fata de fiecare ce am facut am facut din dragoste si prin credinta ca azi sa ajunga la anvon aceste persoane si prin mesaj sa declare lucruri pe care nici nu se sinchisesc sa le faca!!!Cit de trist este si ce zile am ajuns!!!Totusi eu ramin incredintat ca si Biserica Elim primeste mesajul de pocainta din partea DOMNULUI ISUS HRISTOS SI FRATELE CRISITI IONESCU SE VA FOLOSI DE PERSOANE DEMNE DE CUVINT SI CU O PERSONALITATE CE EXPUNE SFINTENIA,SMERENIA,SI DEMNITATEA DE CRESTIN DUPA CUM APOSTOLUL PAVEL EXPLICA LUI TIT SA EXPUNA IN POZITIE CE FEL DE PERSOANE?
  5Te-am lăsat în Creta, ca să pui în rînduială ce mai rămîne de rînduit, şi să aşezi presbiteri (Sau: bătrîni) în fiecare cetate, după cum ţi-am poruncit:
  6Dacă este cineva fără prihană, bărbat al unei singure neveste, avînd copii credincioşi, cari să nu fie învinuiţi de destrăbălare sau neascultare.
  7Căci episcopul (Sau: priveghetor.), ca econom al lui Dumnezeu, trebuie să fie fără prihană; nu încăpăţînat, nici mînios, nici dedat la vin, nici bătăuş, nici lacom de cîştig mîrşav;
  8ci să fie primitor de oaspeţi, iubitor de bine, cumpătat, drept, sfînt, înfrînat;
  DECI SI STEFAN DACA SE CREDE UN DR.EVANGHELIST SA NU UITE DE ACESTE CALITATI SI SA NU MAI FIE NICI LACOM DE UN CISTIG MIRSAV.
  9să se ţină de Cuvîntul adevărat, care este potrivit cu învăţătura, pentruca să fie în stare să sfătuiască în învăţătura sănătoasă, şi să înfrunte pe protivnici.
  SA TINA CUVINTUL ADEVARAT .
  SI ;13Fraţilor, voi aţi fost chemaţi la slobozenie. Numai, nu faceţi din slobozenie o pricină ca să trăiţi pentru firea pămîntească, ci slujiţi-vă unii altora în dragoste.
  14Căci toată Legea se cuprinde într’o singură poruncă: ,,Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.“Deci dragii mei intradevar nu uitati ce expune apostolul Ioan in 1 Ioan 3;”1Vedeţi ce dragoste ne -a arătat Tatăl, să ne numim copii ai lui Dumnezeu! Şi sîntem. Lumea nu ne cunoaşte, pentrucă nu L -a cunoscut nici pe El.
  2Prea iubiţilor, acum sîntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi, nu s’a arătat încă. Dar ştim că atunci cînd Se va arăta El, vom fi ca El; pentrucă Îl vom vedea aşa cum este.
  3Oricine are nădejdea aceasta în El, se curăţeşte, după cum El este curat.
  doriti sa nu se mai incALCE LEGEA DIVINA ,INCERCATI SA VA CURATITI SI NU FACETI VICTIME DIN FAMILII SINCERE SI PLINE DE CREDINTA CARE AJUNG SA SUFERE FIINCA CINEVA DORESTE SA SE FOLOSEASCA DE BUNATATEA LOR SI SA TRAIASCA IN CONFORT!
  4Oricine face păcat, face şi fărădelege; şi păcatul este fărădelege.
  5Şi ştiţi că El S’a arătat ca să ia păcatele; şi în El nu este păcat.
  6Oricine rămîne în El, nu păcătuieşte; oricine păcătuieşte, nu L -a văzut, nici nu L -a cunoscut.
  7Copilaşilor, nimeni să nu vă înşele! Cine trăieşte în neprihănire, este neprihănit, cum El însuş este neprihănit.
  8Cine păcătuieşte, este dela diavolul, căci diavolul păcătuieşte dela început. Fiul lui Dumnezeu S’a arătat ca să nimicească lucrările diavolului.
  DECI CINE PACATUIESTE,CE SE INTIMPLA?
  9Oricine este născut din Dumnezeu, nu păcătuieşte, pentrucă sămînţa Lui rămîne în el; şi nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu.
  10Prin aceasta se cunosc copiii lui Dumnezeu şi copiii diavolului. Oricine nu trăieşte în neprihănire, nu este dela Dumnezeu; nici cine nu iubeşte pe fratele său.
  DECI SA NU UITAM PRIN CE SE CUNOSC COPII LUI DUMNEZEU !!!SI SPER CA TOTI CEI CE AJUNG SA PREDICE DORESC SA SE NUMEASCA COPII AI LUI DUMNEZEU !!DAR SA NU UITE CA NU ESTE VOIE NICI SA PACATUIASCA SI NICI SA FACA CE FAMILIEI MELE AU REUSHIT SA FACA SI INCA NU LE ESTE RUSHINE SI FRICA DE DUMNEZEU SA PREDICE?STIM NOI CA INAINTE NU NUMAI DE A PREDICA DAR DE A AJUNGE LA BISERICA TREBUIE SA LASAM DARUL SI SA NE IMPACAM CU CEL PE CARE L-AM FACUT SA SUFERE!!DE CE NU SE DORESTE CA FICA MEA SA FIE SCOASA DIN IMPAS SI INCA SA SE MAI SCRIE CA EU DORESC BANI DE LA EI::NICI DECUM DRAGII MEI ;EU NU DORESC BANII VOSTRIII ,CI PLATITI-VA DATORIA FATA DE CEZAR SI BANCI !!SI ASTFEL REDRESATII VIATA SI CREDITUL FICEI MELE JULIETTA CARE ACUM DIN CAUZA VOASTRA A AJUNS SIN SECHESTRU BANCAR SI VOI PREDICATI SI SCRIETI CA IMI TREBUIE BANII VOSTRII!!EU NU AM DE BANII VOSTRII CI DE CINSTEA SI DEMNITATEA DE CRESTIN SI SA VA COMPORTATI CU NOI CUM NOI NE AM COMPORTAT CIND V-AM PUS DE MINCARE PE MASA SI V-AM DAT GAZDUIRE CIND A TI LOCUIT LA MINE !NU UITATI CUM NE AM COMPORTAT SI CE BINE V-AM FACUT!!!FITI CRESTINI SI NU UITATI ;
  11Căci vestirea, pe care aţi auzit -o dela început, este aceasta: să ne iubim unii pe alţii;
  12nu cum a fost Cain, care era dela cel rău, şi a ucis pe fratele său. Şi pentruce l -a ucis? Pentrucă faptele lui erau rele, iar ale fratelui său erau neprihănite.
  13Nu vă miraţi, fraţilor, dacă vă urăşte lumea.
  14Noi ştim că am trecut din moarte la viaţă, pentrucă iubim pe fraţi. Cine nu iubeşte pe fratele său, rămîne în moarte.
  15Oricine urăşte pe fratele său, este un ucigaş; şi ştiţi că niciun ucigaş n’are viaţa vecinică rămînînd în el.
  16Noi am cunoscut dragostea Lui prin aceea că El Şi -a dat viaţa pentru noi; şi noi deci trebuie să ne dăm viaţa pentru fraţi.
  17Dar cine are bogăţiile lumii acesteia, şi vede pe fratele său în nevoie, şi îşi închide inima faţă de el, cum rămîne în el dragostea de Dumnezeu?
  18Copilaşilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta şi cu adevărul.
  DECI FRATILOR NU INCERCATI SA INCALCATI LEGEA DIVINA SI STEFAN SA NU UITE CIND PREDICA DE CE SCRIE APOSTOLUL IOAN IN ACESTE VERSETE!
  CU TOATA STIMA SI RESPECTUL EU DORESC SA NU AVETI PARTE DE ASTFEL DE INCERCARI FAMILIARE TOCMAI DIN PARTEA CELOR CE SE PRETIND CRESTINI ,DORESC SA AVETI PARTE DE SARBATORI FERICITE ,UN AN NOU PLIN DE FERICIRE ,NU CA AL FAMILIEI MELE CARE ACUM SUFERA DIN CAUZA FAMILIEI TOHATAN SI Harul, îndurarea şi pacea să fie cu voi din partea lui Dumnezeu Tatăl, şi din partea Domnului Isus Hristos, Fiul Tatălui, în adevăr şi în dragoste!
  Cu toata stima si pacea domnului Isus Hristos al vostru frate de credinta Viorel Chis!!

 17. MAT 24;45 se implineste ACUM.
  Intra pe EVANGHELIA.RO
  PACE

 18. Iata ca lucrurile ajung sa prinda un contur si o explicatie si mai ampla !Si prin paginile de accesare vedem care sint scopurile firesti ale multor asa pretinsi pastori ;
  http://www.ne-cenzurat.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=22597:descoperiri-shocante&catid=1:dezvaluiri&Itemid=7
  Si ele continua astfel;
  http://filipsinvestigation.blogspot.com/2010/07/stefan-tohatan-investitorul-misionar.html
  Insa descoperirile continua si tot nu se ajunge la starea de smerenie si o adevarata slujire dupa cum se expune in puterea reclamei;
  http://www.pasi.ro/stiri-si-evenimente/turneul-evanghelistic-impact.html
  Timpul trece si apele se cred ca sint limpezite si se mai poate face o evangehlizare astfel;
  The Messengers - Stefan Tohatan si echipa televiziunii Credo
  “stohatan (7 days ago | reply)
  ce a trecut timpul…
  cu ajutorul Domnului vom fi din nou in Spania in intervalul 10 – 24 Octombrie 2011… Ne rugam pentru o insotire speciala in cantare si pradicarea Cuvantului…
  Stefan”
  Timpul a trecut si iar este nevoie de reclama si dorinte de interese pentru noi afaceri ;
  http://www.trulia.com/blog/stefan_tohatan/
  dar mai intervin si alte probleme;
  http://filipsinvestigation.blogspot.com/2011/04/paul-stefan-tohatan-arestat-in-arizona.html
  Si totul se face sub pretentie uitind de mesajul scris in SFINTELE SCRIPTURI;Galateni 5 ;”24Cei ce sînt ai lui Hristos Isus, şi-au răstignit firea pămîntească împreună cu patimile şi poftele ei.
  25Dacă trăim Duhul, să şi umblăm prin Duhul.
  26Să nu umblăm după o slavă deşartă, întărîtîndu-ne unii pe alţii, şi pizmuindu-ne unii pe alţii.”Pretentiile si inselaciunile facute la intuneric azi se expun la lumina si astfel se demonstreaza ca multi se implica in domeniul spiritual pentru confortul si succesul lor firesc ,financiar si putere de lux ,incalchind astfel porunca divina de a fi sfinti si neprihaniti Efeseni 4 cu 22 la 32.

 19. NUMA uni de gura…..pocainta ZEROOOOOOOOOOOOOO
  SA VA FIE RUSINE!!!!
  ORIUNDE VA DESCHIDETI GURA, FACETI RAVAGII !!!
  FRATE CHIS….ASA IL LASI TU PE DUMNEZEU SA-TI FACA DREPTATE???
  Vai de voi !!

 20. Asta nu e Mircea D. ci Ioan Pop din Cluj.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: