Incep sa se sfasie pentru un loc eligibil pe listele de partid pentru alegerile europarlamentare

Speram ca odata cu introducerea votului uninominal sa nu mai avem parte de scene canibalice intre candidatii politici pe liste de partid, care se omoara intre ei pentru a prinde un loc eligibil “pe lista”. Chiar daca modul de selectionare al invingatorilor din alegerile parlamentare de anul trecut din noiembrie nu a fost perfect, totusi, a fost cu MULT mai bun decat sistemul “cu lista”, unde tu votezi partidul iar partidul pune pe cine doreste pe lista. 

Alegerile europarlamantare insa, care vor avea loc pe 7 iunie folosindu-se acelasi sistem de vot “pe lista”, a readus in prim plan macelul politic si carnagiul dintre cei care doresc sa ocupe un loc cat mai sus pe lista pentru a fi siguri ca prind un scaun calduros de europarlamentar pentru urmatorii 5 ani.

Redau mai jos DOAR CATEVA exemple din gunoiul moral pe care clasa politica ni-l vinde in prag de alegeri europarlamentare:

– PD-L-ul o propune pe Elena Basescu “pe lista”;
Prigoana Senior, cel cu gunoaiele, da cu coatele pentru a-i face loc lui Honorius, Prigoana cel tanar, pe…, ati ghicit, aceeasi lista.;
– pentru a-i face loc lui Prigoana cel tanar (PD-L), nasul sau, senatorul PSD Eduard Martin impreuna cu Alexandru Mazare, fratele primarului de Constanta, au depus un proiect legislativ care coboara varsta minima pentru ca cineva sa poata candida la europarlamentare astfel incat sa poata candida si Honorius (in paranteza, te mai miri ca PD-L si PSD au facut alianta cand toti sunt incuscriti intre ei?);
– pentru a-si spala imaginea, PD-L o propune “pe lista” pe Alina Mungiu – aceasta insa pune conditii;  
– ca urmare a mizeriei din politica, Monica Macovei spune ca e nevoie de un nou partid pe scena politica romaneasca – la cateva zile PD-L-ul o propune pe lista lor, si nu oriunde, ci chiar in top-ul listei, loc pastrat pana mai ieri pentru  Stolojan (daca asa se “joaca” la PD-L, cred ca Stolo va fi sacrificat pentru a treia oara…);
– PSD propune pe lista niste dive sexy, sperand ca alaturi de mici, sarmale si bere, stimulentele electorale ale PSD mai ales in sectorul 5, cracii, blondele si brunetele sexy de pe liste vor atrage si ceva hormoni mai tineri la vot in favoarea acestui partid;
– in PNL e lupta pentru capul locul lui Tariceanu motiv pentru care stirile despre candidatii liberali pe lista PNL sunt aproape inexistente. Macelul intern continua insa si la ei.
– de la PRM se pare ca doar VC Tudor e dispus sa candideze pe lista pentru europarlamantere si inca pe primul loc.

Si exemplele mizerabile din politica romaneasca ar putea continua.

Oare ce-i face pe acesti politruci sa se zbata atat de tare pentru a intrat in Parlamentul European? Interesul fata de noi si fata de Romania? Greu de crezut. Inca nu am auzit O PERSOANA venind in fata sa spuna ce va face din Parlamentul European pentru noi, cetatenii de rand, si pentru prosperitatea Romaniei. Asistam insa la un macel intre posibilii candidati la Parlamentul Europei.

Din cauza mizeriei de pe ei si al mirosului emanat, conducerea unei scoli de langa Milano a hotarat construirea de  dusuri pentru copiii de tigani care studiaza acolo. Ma intreb ce va pregati Parlamentul European pentru toti acesti mizerabili din politica romaneaca care, in curand, din pacate, vor trece pragul acestei institutii?

Se mai mira cineva de ce multi din Europa ne considera tigani si “corbi” (cuvant un pic mai elegant decat “ciori”)?

Chiar ma intreb, sa nu fie nimic mai bun de oferit la aceste alegeri europarlamentare?

Mircea Dabacan
Jurnalist Independent
https://mirceadabacan.wordpress.com

4 Responses

  1. mai fratele meu, nu-i mai votez pe porcii astia nici daca imi taie cineva mana cu drujba. unde e acel “ei cu ei, noi cu voi?” catre cine s-a adresat pdl cu aceste cuvinte? eu cred au facut-o catre psd si nu catre noi.

    sper sa avem de ales si intre ceva candidati independenti romani.

    dupa 20 de ani de la revolutie am ajuns la sapa de cauciuc: “dai cu sapa si iti vine in cap”. cam asa a fost si cu votul din noiembrie. mama lor de politicieni corupti, hoti, betivi si curvari. ati falimentat tara asta si va bateti joc de noi toti.

  2. […] curata si pe Plesitadaurel pe Transilvania, Kosovo, Rusia si IPS Bartomeu Ananiaioan pe Incep sa se sfasie pentru un loc eligibil pe listele de partid pentru alegerile europarlamentar…colins pe Paul Goma despre […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: