Scrisoare de la pastorul penticostal Nicky Pop trimisa inainte de inceperea alegerilor

Acum, ca alegerile parlamentare s-au incheiat iar BEC-ul a anuntat oficial castigatorul pentru Camera Deputatilor pe colegiul 3, Circumscriptia 43 (diaspora), in persoana lui Mircea Lubanovici, e momentul sa dau publicatii o scrisoare semnata de pastorul penticostal Nicky Pop care a fost trimisa duminica dimineata, ora Romaniei (sambata seara in Statele Unite), de catre Vicky Galeancu din campania dl. Stefan Movila mai multor persoane printre care m-am aflat si eu. Am avut dubii cu privire la autenticitatea scrisorii (a venit cu cateva ore inaintea deschiderii urnelor din America de la o alta persoana decat semnatarul), asa ca i-am scris pastorului Nicky Pop sa-mi confirme daca e el autorul scrisorii, lucru pe care l-a facut.

Scrisoarea scoate in evidente lucruri care ridica foarte multe semne de intrebare:

1. Cum poti ajunge la Presedentia Romaniei pentru a te interesa de un caz care e in justitie?

2. Cum poti intrebare Presedentia Romaniei daca crestinul Stefan Movila e vinovat sau nu, cand nu Presedentia este cea care da o astfel de sentinta?

3. Presedentia Romaniei, prin vocea Generalului Ioan Talpes, membru al Consiliului Suprem de Aparare al Tarii, afirma ca Stefan Movila nu e vinovat, insa e sicanat de cei care-l invidiaza, afirma pastorul Nicky Pop. Era Stefan Movila o persoana care punea in pericol siguranta nationala daca un reprezentant al CSAT da o astfel de declaratie? Il tineau si ei sunt observatie? Presedentia Romaniei si Generalul Ioan Talpes poate confirma cele afirmate in aceasta scrisoare?  

4. In scrisoarea de mai jos se afirma ca “CONSILIUL PASTORAL DE LA CONVENTIA din DETROIT a fost deacord cu sprijinirea Domnului Movila pentru a candida in Parlamentul Romaniei” in timp ce alti pastori sunt de alta parere. Care e adevarul? Scoaterea publica a documentului de la Detroit ar lamuri aceasta problema!

5. Se vorbeste in scrisoare despre “unitatea intre romani” pe care o face Stefan Movila, insa acesta a fost singurul candidat sustinut UNILATERAL de reprezentantii unei singure biserici din diaspora. Considerand ca in afara romaniei exista romani de mai multe confesiuni, cum putea Stefan Movila crea aceasta “unitate”?

6. “Aparitia candidaturii domnului Lubanovici Mircea a avut si are caracterul de a dezbina si a arunca ocara asupra unor Pastori.” Dl. Mircea Lubanovici a dovedit o deschidere ecumenica, fiind prezent in biserici de diferite confesiuni, unde si-a sustinut programul politic. In cate biserici de alta confesiune decat penticostala a fost dl. Stefan Movila? Votul acordat de atatea persoane in favoarea dl. Lubanovici in comparatie cu dl. Stefan Movila e cea mai mare dovada de cine a unit si cine a dezbinat romanii din diaspora. Referitor la ocara, cred ca actiunile pastorilor cu pricina a fost cauza ocarii care vine asupra lor. Singuri si-au facut-o!

7. “Desi domnul Lubanovici frecventeaza biserica noastra, candidatura dumnealui pentru Parlamentul Romaniei a fost si este pe cont propriu si nu a avut acordul nostru.” In ce democratie din lumea aceasta, un candidat pentru un post public trebuie sa ceara acordul liderilor religiosi? Eventual prin Iran sau Afganistan, insa in nici un caz intr-o democratie dupa model occidental. Tocmai faptul ca dl. Mircea Lubanovici NU a avut sprijinul liderilor penticostali din America l-a ajutat sa obtina atatea voturi. Iar acestia, pentru ca au sustinut cu atata pathos un candidat cu probleme in Romania, s-au discreditat pe ei, misiunea pe care o au, si cultul pe care-l reprezinta. Acesti pastori au mizat pe faptul ca credinciosii lor sunt niste vite care voteaza dupa cum le spune pastorul. Oamenii au dovedit de aceasta data ca au mai multa minte ca pastorii lor si mai mult caracter (primesc e-mailuri in care oamenii din bisericile acestor pastori imi spun ca umbla vestea ca acestia au fost platiti “big time” de catre dl. Stefan Movila pentru a-l sustine public). Numarul mare de voturi primit de dl. Mircea Lubanovici (32% intre el si urmatorul clasat dl. Stefan Movila), a fost nu numai un vot impotriva lui Stefan Movila, dar a fost si un vot impotriva acestor pastori. Cred ca s-ar cuveni sa asistam din partea acestora la o marturisire si cainta publica pentru ceea ce au facut.

8. “sprijinul nostru [al pastorilor] a fost si este pentru domnul Movila Stefan.” Ce s-ar fi intamplat daca ierarhii Bisericii Ortodoxe Romane ar fi iesit sa dea astfel de declaratii publice in favoarea unui candidat sau partid? Acum, ca exista precedent, cine stie daca nu o vor si face.

Alegerile parlamentare din diaspora, cel putin in Statele Unite, au scos la lumina problemele si diferentele care exista intre acele comunitati de romani, iar atitudini publice ca cele ale acestor pastori nu au facut decat sa le amplifice si mai tare.

Cred ca Mircea Lubanovici nu are o misiune usoara in a cauta sa-i adune pe toti romanii din colegiul sau in jurul unei idei comune, unui tel comun, care sa transceada orice afiliere religioasa la o Biserica sau alta.

Suntem cu totii romani, si asta ne ocupa tot timpul.

Mircea Dabacan
Jurnalist Independent
https://mirceadabacan.wordpress.com

 

CATRE ROMANII DIN DIASPORA

In calitate de Pastor, Presedintele Aliantei, Bisericilor Penticostale Romane afiliate la “Assambles of God”, FONDATOR SI SENIOR PASTOR, al Biserici Penticostale Filadelfia, din Portland Oregon, va pot declara cu toata responsabilitatea ca l-am cunoscut pe domnul Movila Stefan si i-am cunoscut familia indeaproape.

Auzind despre lucrurile date pe internet in perioada 2002-2005 in care Domnul Movila era dat prin ziare si vorbit de rau, m-am deplasat personal in Romania in mod special, si am avut intilnire impreuna cu Presedintele Bisericilor Penticostale din Romania domnul Rivis Tipei, la forul cel mai inalt din conducerea Romaniei-Presedentia Romaniei. Acolo ne-am intilnit cu oficialitati demne de crezare, intrebind de ce se face  campanie negativa in Masmedia Domnului Stefan Movila care este crestin.? Am intrebat in mod clar daca domnul Movila este vinovat? Raspunsul dumnealor a fost ca domnul Movila nu e vinovat, ca toate acestea sunt sicanii ale celor care –l invidiaza. Declaratia aceasta a fost data de General Ioan Talpes care era membru al Consiliului Suprem de aparare a tarii. In urma acestor discutii –mi-am asumat raspunderea ca afirmatiile negative despre Domnul Movila date pe internet sunt neintemeiate si neadevarate. Depun aceasta marturie ca unul care am si eu Duhul lui Dumnezeu, slujindu-l pe Dumnezeu de peste 52 de ani.

De asemenea pot sa declar ca Domnul Movila este un om moral si temator de Dumnezeu, un om de initiativa, cu viziune si pasiune. Prezentariile pe care le-a facut in campania electorala sunt prezentari corecte si propunerea mea personala este ca dinsul este omul pe care Dumnezeu vrea sa-l foloseasca pentru natiunea Romana.

Ca unul care supraveghez activitatea mai multor biserici si doresc din toata inima unitatea intre Romani, as vrea sa dau un raspuns clar si nu incurcat:
CONSILIUL PASTORAL DE LA CONVENTIA din DETROIT a fost deacord cu sprijinirea Domnului Movila pentru a candida in Parlamentul Romaniei.

Aparitia candidaturii domnului Lubanovici Mircea a avut si are caracterul de a dezbina si a arunca ocara asupra unor Pastori. Respingem orice ocara si orice dezbinare. Desi domnul Lubanovici frecventeaza biserica noastra, candidatura dumnealui pentru Parlamentul Romaniei a fost si este pe cont propriu si nu a avut acordul nostru.

Noi ca si Pastori dorim sa indemnam pe toti Romani la unitate si nu la dezbinare. Asa cum am aratat, sprijinul nostru a fost si este pentru domnul Movila Stefan si ne rugam ca Dumnezeu sa-i dea biruinta pe data de Noiembrie 30, 2008.

 Indemn pe toti Romanii sa mergem la vot si in unitate sa votam impotriva imoralitatii si sa ne dam votul pentru “CREDINTA SI
MORALITATE”.

 Dumnezeu sa va binecuvinteze pe toti Romanii.

Cu dragoste frateasca; Nicky Pop, Presedintele Aliantei Bisericilor Penticostale Romane,
Fondator si Senior Pastor al Bisericii Penticostale
Filadelfia din Porland, Oregon.
Tel #503-929-8081
nickypop@comcast.net

Articole pe aceeasi tema in ordinea aparitiei:
Dintre ce candidati au de ales romanii din America si Australia pentru Camera Deputatilor?
* Scrisoare deschisa pastorilor penticostali romani din Statele Unite, Romania si Australia
* Raspuns de la si pentru pastorului Florin Cimpean cu privire la sustinerea candidaturii lui Stefan Movila
* Ce credibilitate mai pot avea acesti pastori cand predica Cuvantul lui Dumnezeu?
* Pastorul Florian Mudura se dezice de orice legatura cu candidatura dl. Stefan Movila (PNL). Cine urmeaza?
*  Raspuns de la si catre pastorul Florin Cimpean cu privire la sustinerea candidaturii dl. Stefan Movila (2)

2 Responses

  1. FRATILOR NU SLJBELE VA MINTUIESC CI CREDINTA IN DUMNEZEU IN ZIUA JUDECATI ATUNCI FIECARE PASTOR VA STII CEA CISTIGAT VOR AUZI O SINGURA CHEMARE VINO SLUGA BUNA SI CREDINCIOASA SAU DUTE CA NICIODATA NU TEAM CUNOSCUT ASA CA NUI TREABA NOASTRA CE FAC SAU AU FACUT RASPLATIREA E PERSONALA SI CINE SE JOACA CU SUFLETUL LUI ‘?domnul sa dea ungere cereasca la toti slujitori adevarati amin si multe binecuvintari va trimitemi din spania tuturo amin

  2. harul domnului sa va insoteasca in lucrarea domnului

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: