Ca la romani la nimenea: candidatul clasat pe locul doi sau trei poate castiga alegerile!

Am fost atras in subiectul campaniei electorale pentru Parlamentul Romaniei desfasurata pe Colegiul din America la invitatia unor prieteni. Nici nu banuiam atunci ce voi descoperi.

Se pare ca articolul Dintre ce candidati au de ales romanii din America si Australia pentru Camera Deputatilor? a starnit multe reactii, unele pro, altele contra (acuzatiile au mers de la faptul ca am fost platit cativa para, pana la faptul ca sunt partinitor).

Dupa respectivul articol insa, am realizat nu numai ca voturile unui candidat perdant se transfera la partidul sub umbrela caruia candideaza, dar exista riscul ca cel mai bun clasat dintre candidati, daca nu a obtinut 50%+1 din voturi (si aici nu ma refer la dl. Timoc, care nu are nici o sansa sa ia atatea voturi), sa nu fie castigator iar locul de deputat sa fie dat candidatului de pe pozitia a doua sau mai jos.

Stiu ca pare fara sens ce spun, insa doar pe Dambovita se putea face o asemenea inventie electorala.

De aceea, nu doar prezenta la vot e importanta, dar si cu cine votezi, pentru ca exista riscul ca cel mai slab clasat sa ia pozitia.

Ganditi obiectiv si realist. Ca romani americani v-ar conveni sa va reprezinte o PSD-ista in Parlament? Sau un urmarit penal ca Stefan Movila, fugar prin strainatate de bratul justiei romane?

Advertisements

One Response

 1. salutare maestre,
  vad ca m-ai citat ..”la categoria para”
  multumesc
  Nu stiu daca ai avut ocazia sa-l cunosti personal pe individul L. , realitatea cruda fiind ca dansul este foarte limitat intelectual si nu cred ca face o partida buna pentru noi cei de pe aici.
  In primul rand toate actiunile in care a fost implicat pe plan local sunt discutabile.
  1. Combinatii cu consulul de la LA pe parale grele tati, $25 intrarea la Cata….(cand nenea avea toate cheltuielile decontate deja) si fa socoteala ..de inmultit cu cateva sute de solicitanti..
  2.Acapararea tuturor evenimentelor importante ca fiind organizate in folosul si creerii de imagine a cultului neoprotestant al carui adept este.
  3.Discriminare pe motiv religios.
  Avem martori care declara sub juramant si cu disponibilitate de a se prezenta si in instanta care au fost discriminati de gasca din care face parte domnul L. Emigrantii Romani de credinta Ortodocsi sunt discriminati in momentul in care vor sa munceasca . Sunt acceptati cu conditia sa semneze la un anumit “club fratesc intr-ale domnului” altfel Ciuciu Job.
  si multe altele
  A vem destule informatii cat sa ocupi cateva luni bune numai scriind despre asta.
  Noi oricum o facem
  Bafta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: