Dintre ce candidati au de ales romanii din America si Australia pentru Camera Deputatilor?

In contextul dialogului pe care l-am avut cu doamna Ana Birchall pe grupul Free Press Romania, mai multe persoane m-au rugat sa scriu si despre restul candidatilor la Camera Deputatilor pentru romanii de pe continentul American si Australia.

Din cautarea efectuata pe internet, iata numele candidatilor:

1. Ana Birchall – PSD+PC
2. Dancs Annamaria – UDMR
3. Miliana Stefan – PNG-CD
4. Constantin Ciuciu Timoc – Independent
5. Stefan Movila – PNL
6. Mircea Lubanovici – PD-L

O oferta variata si destul de tentanta  pentru romanii traitori pe cele doua continente. La o analiza mai atenta a candidatilor insa, daca as trai pe unul dintre aceste continente, mi-as pune intrebarea normala: care dintre ei ma poate reprezenta cel mai bine? Sa-i luam pe rand.

 

1. Ana Birchall – PSD+PC

In primul rand nu am gasit pe site-ul domniei sale sigla PSD, lucru care mi-a ridicat un prim semn de intrebare. Daca partidul respectiv te-a validat sa candidezi sub umbrela lui, de ce ascunzi sa te expui cu el?

Referitor la programul pe care l-am gasit pe site-ul dansei www.anabirchall.ro am cateva comentarii. Programul incepe cu lupta impotriva coruptiei. Ana Birchall e tanara, prin urmare nu cred ca cineva o poate acuza de colaborationism cu vechiul regim. PSD-ul, insa, din 1990 pana in 1996 a furat tara in lung si-n lat, maharii partidului imbogatindu-se in cativa ani cat altii, din afara Romaniei, in sute. Pentru romanii care au fost obligati de politicile acestui partid sa-si paraseasca tara natala, iar acum traiesc si lucreaza din greu prin tarile acestui colegiu uninominal stiind pe propria piele cu ce efort se fac banii, incercarea PSD-ului de a le fura mi se pare de-a dreptul sfidatoare.

Daca Ana Birchall nu obtine majoritatea voturilor pentru a fi aleasa in Camera Deputatilor, voturile date ei vor fi luate de PSD si puse in alta parte pentru a obtine majoritatea in alt colegiu. Mi-e greu sa cred ca romanii din America si Australia vor vota in majoritate cu Ana Birchall ca persoana (cu atat mai mult ca partid). Ca atare, orice vot acordat ei va fi un vot acordat PSD-ului. Thanks, but no thanks.

 

2. Dancs Annamaria – UDMR

Pitipoanca asta nu cred ca are prea multe in comun cu politica si problemele romanilor din afara Romaniei, dar daca romanii din America si Australia doresc in Parlament pe langa manelisti si cantareti de muzica usoara, n-au decat sa voteze RMDSZ-ul. Detalii despre aceasta candidata aici: http://www.dancsannamari.com/ 

Si UDMR-ul foloseste exact aceeasi strategie ca PSD-ul: furtul de cat mai multe voturi din acel colegiu pentru a le putea folosi in alta parte. Thanks, but no thanks.

 

3. Miliana Stefan – PNG-CD

O anonima. Am cautat pe Google cu toate metodele de cautare posibile si nu am gasit nimic.

Si Becali, la fel ca PSD-ul si UDMR-ul, foloseste acest candidat fantoma (pe care nimeni nu l-a vazut) pentru a fura voturi pe care sa le puna in alta parte. Hoti au fost, hoti vor ramane. Thanks, but no thanks.

 

4. Constantin Ciuciu Timoc – Independent

Daca aceste alegeri au adus ceva nou pe langa votul uninominal, e candidatura unui independent, care cu banii proprii si fara sprijinului unui partid cauta sa intre in Parlament. Din acest punct de vedere, dl. Timoc are 1+.

Mai mult, dl. Timoc e om de afaceri de succes si traieste in America, in chiar colegiul pentru care candideaza (poate parea interesant, insa din toata lista de candidati doar el si dl. Mircea Lubanovici traiesc in America), ca atare are inca un punct in plus. Pana aici 2+.

Din ce rezulta de pe internet insa, precum si din discutiile pe care le-am avut cu cativa romani din California, domnul Timoc a fost aproape absent in activitatile social-culturale ale romanilor de-acolo, ca atare trebuie sa-i scadem un 0,5. Pana aici 1,5+.

Problema majora pe care o vad eu insa, e in programul domniei sale. Citez de pe site-ul sau:

Pentru a realiza acest scop, voi propune in Parlament legi noi si voi sesiza Curtea Constitutionala pentru a corecta defectele majore ale Constitutiei noastre. Propunerile mele si o sesizare trimisa recent la Curtea Constitutionala, le-am publicat pe acest site.

www.voteazatimoc.ro

Orice amator in ale politicii stie ca o propunere legislativa trebuie sa fie votata de jumatate din Parlament pentru a putea deveni lege. Tu poti propune cate legi vrei, dar daca ele nu trec de majoritate, raman la nivel de buna intentie. Ca atare, in contextul politic actual din Romania, ai nevoie de sprijinul unui partid majoritar, sau coalitii de partide care sa creeze o majoritate, pentru ca initiativa ta legislativa sa poata trece. Iar daca nu ai majoritatea va trebui sa faci concesii pentru ca legea respectiva sa treaca. Daca teoretic suna frumos, practic ceea ce promite dl. Timoc e imposibil de realizat fara sprijinul unui partid. Asta in cazul in care partidul respectiv doreste sa-i ofere sprijin dl. Timoc. Exista asadar doar doua variante aici:

a. dl. Timoc, cu toate bunele lui intentii, va trebui sa faca concesii in favoarea partidului sau coalitiei majoritare pentru ca sa poata trece initiativa sa legislativa. Ca atare nu el va avea ultimul cuvant. Sa consideram asta -1.

b. dl. Timoc nu face nici o concesie si atunci nu poate trece nimic, ca atare nu va putea realiza nimic din ceea ce ne-a promis. Sa consideram si asta -1.

Fie intr-un caz, fie in altul, am ajuns pana acum la +0,5 pentru domnia sa.

Vreau sa distrug pentru totdeauna coruptia din Romania!

Oricat de frumos suna afirmatia de mai sus, e “wishful thinking” sa crezi ca asa ceva se va putea realiza vreodata mai ales de un singur om. Coruptie va fi atata vreme cat exista pacat in lume (care va exista pana la a doua venire a lui Isus Cristos), iar epoca haiducilor care luptau de unii singuri cu boierii care asupreau clasa mincitoare a trecut. Realitatea trebuie privita asa cum e, iar ceea ce propune dl. Timoc e irealizabil mai ales de unul singur. Ca sa distrugi coruptia ai nevoie de un intreg sistem, de la cel juridic pana la cel legislativ si executoriu, prin urmare ne intoarcem la aceeasi idee: ai nevoie de un partid care sa implementeze acest lucru. Domnia sa de unul singur nu va putea face nimic mai mult de declaratii de buna intentie. Sa consideram si asta -0,5. Pana in prezent am ajuns la 0+ pentru domnia sa.

Cireasa pe tort e pusa insa de faptul ca domnia sa spune ca vrea sa distruga coruptia obligand la respectarea legii, insa dansul isi face campanie de prin primavara, lucru care e contrar legii. Trebiue sa-i dau -2 pentru acest lucru, astfel ca punctajul total e de -2.  

Cu tot respectul pentru persoana si intentia dansului, un vot acordat dansului il consider aruncat in vant. Pentru a putea castiga are nevoie de 50+1 dintre voturile din colegiul in care candideaza, lucru care mi-e greu sa cred ca se poate realiza. Si chiar sa castige, tot nu va putea face nimic.

 

5. Stefan Movila – PNL

Despre dl. Movila nici nu stiu de unde sa incep. In primul rand nu e traitor in colegiul in care candideaza, prin urmare habar nu are de probleme romanilor din afara tarii. Evident, nu s-a nici implicat in activitati social-culturale romanesti in diaspora. Intr-un mesaj care circula pe internet se afirma:

In anii 2007-2008, domnul Stefan Movila a efectuat doua turnee in Statele Unite ale Americii pentru a cunoaste mai indeaproape comunitatile romanesti din Diaspora, prilej cu care s-a constituit “Comitetul de Initiativa si Sprijin”, privind candidatura sa pentru Parlamentul Romaniei.

Comitetul este alcatuit din:

•Rev. Cornel Avram – Phoenix
•Rev. Ionica Buia – Detroit
•Rev. Florian Campeanu – Chicago
•Rev. Beniamin Fiflui – Australia
•Rev. Moise Gaode – Sacramento
•Rev. Lazar Gog – Los Angeles
•Rev. Petru Lascau – Phoenix
•Rev. Florian Mudura – Detroit
•Rev. Nicky Pop – Portland
•Rev. Pavel Pop – Detroit
•Rev. Ioan Pruneanu – Los Angeles
•Rev. Simion Timbuc – Detroit

BIROU DE CONSULTANTA

De curand, domnul Stefan Movila a deschis un Birou de consultanta unde romanii din Diaspora pot trimite solicitarile si propunerile lor. Adresa biroului de consultanta este:

Doc Hughes RD. 2492 BUFORD 30519, ATLANTA, GEORGIA, S.U.A.

Cu alte cuvinte, omul e rupt de realitatea romanilor din diaspora, si nu pot intelege cum pastorii de mai sus i-au putut da girul. Inteleg ca Stefan Movila e pastor penticostal, insa cu toate astea a-i da girul unui om care e bagat in atatea scandaluri financiare in Romania imi ridica un mare semn de intrebare asupra moralitatii si buneicredinte a pastorilor de mai sus. Mai mult, suportul lor pentru un om care nu are nici in clin nici in maneca cu probleme romanilor din dispora si nu are un program politic pentru ei, cand bisericile acestor pastori sunt pline de romani care au atatea probleme, arata clar interesele acestor pastori care nu sunt nici pe departe in folosul turmei lor. Pastorul cel bun cauta la ce-i mai bun pentru oile sale, chiar daca acest lucru e oferit de cineva dintr-o alta confesiune. Credinciosii penticostali cred ca sunt “adapati cu apa cea vie” de pastorii lor, prin urmare nu au nevoie de un deputat care sa faca acest lucru de la tribuna Parlamentului (macar daca cel in cauza ar fi de o statura morala fara dubii!). Ca cetateni romani insa, au nevoie in Parlament de un om care sa le apare interesele, sa lupte pentru problemele lor, sa caute sa aduca Statul Roman mai aproape de ei. Stefan Movila cred ca confunda candidatura la Parlament cu candidatura pentru conducerea cultului penticostal, iar acest lucru se vede inclusiv din faptul ca intregul sau grup de sprijin e compus doar din pastori penticostali.

Pe site-ul domniei sale www.stefanmovila.ro nu veti gasi nici un plan concret pentru romanii din diaspora.

Cand romanii, de orice confesiune, din America si Australia au atatea probleme in relatia cu Statul Roman, mi se pare de-a dreptul rusinos pentru Stefan Movila sa vina in fata lor si sa le ceara votul neoferindu-le nimic. Thanks, but no thanks.

Dar mai RUSINOS sunt acesti pastori care, in loc sa aiba ca prioritate grija si interesul turmei lor, dau girul unui candidat care nu are de oferit nimic oilor din turmele pe care le conduc. Cu ce tupeu mai pot veni acesti pastori in fata adunarii si sa vorbeasca despre Cristos si viata vesnica cand dau suport unui astfel de candidat? Sa fiu mai precis: cum pot sa-i cred in cele nevazute, daca in cele ce se vad sunt vadit gresiti?

Personal, daca as fi credincios al oricareia dintre pastorii de mai sus, simplu, as parasi respectiva biserica. Nu poti sluji la doi domni: si lui Dumnezeu si banului…

 

6. Mircea Lubanovici – PD-L 

Pentru cei din jurul Portlandului arhicunoscut, pentru altii poate mai putin, Mircea Lubanovici e traitor in Statele Unite si foarte implicat in activitati social-culturale din zona in care traieste. Prin urmare, e la curent cu probleme romanilor din colegiul in care candideaza. O analiza atenta a programului sau politic demonstreaza o cunoastere a realitatilor romanesti din diaspora (cred ca multe dintre probleme sunt comune nu doar Americii si Australiei), oferind insa si solutii concrete rezolvarii lor. Intregul sau program poate fi citit aici: http://www.lubanovici.us/Program-Politic.aspx

Dintre toti candidatii la Camera Deputatilor din colegiul uninominal pe America si Australia mi se pare candidatul cu cel mai realist, balansat, concret si posibil de realizat program politic, adresandu-se tuturor romanilor indiferent de confesiune.

Dintre toti candidatii, daca ar fi sa votez, as vota cu Mircea Lubanovici. De ce?

a. are un program realistic si concret – ofera solutii concrete problemelor cu care se confrunta romanilor din diaspora: imposiblitatea de a vota, numarul mic de consulate, etc.

b. un program balansat – propunerile pe care le face targeteaza direct romanii din colegiul in care candideaza. Nu promite marea si sarea (eradicarea totala a coruptiei in Romania, ca Timoc).

c. program posibil de realizat – avand sustinerea unui partid politic ca PD-L-ul, propunerile domniei sale au toate sansele sa treaca prin Parlament (in cazul dl. Timoc, orice va propune dansul ca independent nu va trece prin Parlament fara concesii pe care va trebui sa le faca partidelor).

d. nu-l manipuleaza pe Dumnezeu – e sfidator cum niste oameni cu moralitate indoielnica (ca Stefan Movila, de exemplu) il folosesc pe Dumnezeu in campania lor electorala sperand ca astfel vor atrage voturi dintr-un anume segment social sau religios. Ca vor atrage anumite voturi poate e adevarat, insa daca acesti candidati tot predica in sus si-n jos despre credinta, nu se gandesc ce plata vor lua de la Cel pe care-L vand pentru un blid de linte? Adevarat ca-si vor lua plata. 

 

Sper ca aceste randuri pe care le-am scris sa-i ajute pe romanii din respectivul colegiu sa faca o decizie inteleapta, iar pe domnul Mircea Lubanovici il indemn ca daca castiga sa nu uite de cele ce le-a promis romanilor din colegiul sau. Celorlalti candidati nu am ce sa le transmit, pentru ca nu au nimic de oferit romanilor din respectivul colegiu.

Mircea Dabacan
Jurnalist Independent
https://mirceadabacan.wordpress.com

26 Responses

 1. D-le Badacan nu stiu de ce mai mentionati faptul ca sunteti independent…se vede clar ca NU.
  Dovada este felul in care incheiati articolul.Cu cateva sute de parale de la nenea Luvanovici.
  mersi

 2. Doar cateva sute de para? Te inseli cocoane.

  Adevarul si Dreptatea nu au pret.

  Nu ca ai intelege la ce fac referire…

  Dar poate iti explica pastorii penticostali platiti de Movila.

 3. De ce sunteti asa convins ca nu castiga Ana Birchall ? Aveti informatii pe care altii nu le au cu privire la sectiile de votare?
  Despre Lubanovici se poate spune la fel ca despre Movila: a dat biserica pentru bani. De ce nu sunteti corect si nu recunoasteti asta si la Lubanovici, poate pt ca il sustineti???
  Sunt foarte curioasa sa vad daca imi veti raspunde la intrebare.

 4. Andrea,

  Normal la mesaje ca cel al tau nu-mi pierd vremea sa le raspund datorita modului prapastios in care sunt scrise. Oricum…

  “De ce sunteti asa convins ca nu castiga Ana Birchall ?”

  In primul rand nu e traitoare in acel colegiu, iar in al doilea rand candideaza sub umbrela PSD. Desi nu agreez cu ideologia de stanga a dansei, cred ca Ana Birchall e un politician abil, insa nu cred ca e calificata pentru acel colegiu. E clar ca cineva din PSD i-a facut inscenarea respectiva, cu intentia de a o trage pe linie moarta, si astfel a candidat in strainatate. Cred ca daca Ana Birchall ar candida intr-un colegiu in Romania ar avea alte sanse.

  “Aveti informatii pe care altii nu le au cu privire la sectiile de votare?”

  Adresele sectiilor de votare sunt pe internet si oricine le poate accesa. Ce alte informatii sa am despre ele? Cred ca ma confunzi cu Ministerul de Externe.

  “Despre Lubanovici se poate spune la fel ca despre Movila: a dat biserica pentru bani. ”

  Dovada?

  “De ce nu sunteti corect si nu recunoasteti asta si la Lubanovici, poate pt ca il sustineti???”

  Pe baza analizei si cercetarii pe care am facut-o, consider ca Mircea Lubanovici reprezinta cel mai bine interesele romanilor din acel colegiu. Nu e vorba daca il sustin sau nu, daca imi place sau nu. E vorba de realitate.

 5. Ce penibil esti nea dabacane…Ce penibil faci propaganda electorala acelui necunoscut si impostor de Libanovici, culmea “roman” neaos dupa nume…dupa cum se vede…Nu v-ar fi rusine mai magarilor !

 6. Rromanule! Atata stii, atata scrii…

 7. […] Dabacan, jurnalist independent, are o analiza interesanta a candidatilor pentru Camera Deputatilor. Ce atrage atentia e sesizarea ca voturile date unora cotati cu sanse […]

 8. D-le Dabacan
  Apreciez totusi ca ati raspuns.
  Ideea este ca toti suntem satui de partidele politice si politrucii contemporani. incat nu cred ca ne mai incalzeste nimic. Cat despre modul in care ati facut analiza catindatilor imi mentin parerea ca este partinitor si arata clar favoritism politic. Deci nu este independent. Concluzia: este un articol comandat si nu reiese decat ca au fost ceva para in discutii.
  toate cele bune

 9. Propaganda PDL ista ,
  NEW YORKUL VOTEAZA Constantin Timoc, restul sunt marionete pesediste si pedeliste.
  Daca propaganda comunistoida a ajuns sa sufoce mintile romanilor americani , e grav.

 10. La ce va trebuie candidat independent…?

  Voi aveti vreunu o idee cu ce se manca parlamentu asta al romaniei? ce va putea face un independent care locuieste in SUA…sigur multe votul lui va fi deosebit de important pe langa restu de cateva sute…va taiati craca de sub picioare…

  2 la ce va trebuie candidati care nu locuiesc unde e parlamentu…sunt convins ca o sa isi lase ei familile si afacerile de milioane ca sa participe la dezbateri in parlament…

  3 Anei Birchall nu i-a fost nimic “inscenat” degeaba…stim cu toti ca a fost secretara lu geoana…si secretarele sunt…secretare

  4 as ca dragi concetateni…mai bine stati acasa pe 30..vedeti-va de putinul bine pe care l-ati dobandit care pe unde sunteti

 11. D-l Dabacan,
  Veti face si o analiza a candidatilor pentru Senat?

 12. Daca-mi este permis… Pornind de la interesanta observatie ca voturile unora (gen PSD, UDMR, PNG-CD) se vor duce probabil la partidele din spate, am picat peste posibilitatea unor scenarii surprinzatoare. De pilda, cand pana mai ieri si eu credeam ca Ana Birchall nu are vreo sansa in Disapora (din cauza votului istoric scazut acordat PSD-ului), am azi impresia ca tocmai datorita uninominalului PSD-ul poate impusca un mandat in strainatate, chiar daca al sau candidat va obtine voturi mai putine decat altii. Cum? Din modul cum se distribuie mandatele necastigate in circumscriptie si reprezentativitatea ce pare c-o sa fie si de asta data mare pt PSD la nivel national! 🙂

  Astept corectiile dvs:
  http://blog.scrie.ro/index.php/2008/11/simulare-alegeri-2008-in-diaspora/

 13. @diktaturaUSA – va invit pe dumneavoastra sa faceti o analiza mai obiectiva decat a mea si sa mi-o aratati. De pe magine toti sunt specialisti. Simplu, nu-l cunosc pe nici unul dintre candidati iar chestia cu “ceva para” e rusinoasa de-a dreptul. Dar ca sa nu va obositi prea mult cu respectiva “analiza obiectiva”, dati-mi un nume dintre candidatii la Camera Deputatilor pe America si Australia care sunt potriviti pentru acel jov si vor si putea face ceva pentru romanii de-acolo?

  @Marius Mina – Constantin Timoc nu va putea face nimic. Va putea cel mult sa depuna un proiect de lege cu numar de inregistrare in Parlament. Din pozitia in care e nu va putea ralia 50+1 in Parlament de partea lui. Priviti lucrurile realist.

  @independence day – statul acasa in ziua votarii nu va rezolva nimic.

  @Stefan Maier – incerc sa iau legatura cu candidatii pentru Senat sa le iau un interviu.

  @Cristi – ai perfecta dreptate. Din acest motiv orice vot acordat cu Ana Birchall, UDMR, PNG vor fi luate si puse in alta parte daca candidatul nu iese cu 50+1 din voturi. Se poate intampla si invers, ca voturile din alta parte sa fie pusa la candidatul UDMR sau PSD din colegiul respectiv ca sa obtina 50+1.

  Legea aceasta electorala e un fel de nici cal nici magar. Daca era cu adevarat o votare uninominala, atunci cine obtinea majoritatea pe un colegiu acela pleca in Parlament.

  Stiti ca poti obtine 99% din voturi intr-un colegiu in numele unui partid, dar daca partidul respectiv are sub 5% la nivel de tara candidatul cu 99% nu intra in parlament ci va intra cel de dupa el, cu 1% sau 0,5% voturi?

  Nu va irositi votul in vant.

 14. Din aceasta analiza a candidatilor pot trage concluzia ca jurnalist independent cu siguranta nu sunteti.Orientarea politica se vede si am si eu cateva intrebari la care nu cred ca voi primi raspuns insa eu le adresez:
  Voturile date lui Mircea Lubanovici nu merg la partid la pd-l pentru a le folosii in a obtine majoritate in alta parte ca nu cred ca Lubanovici are pregatire politica si va fi votat de romani in majoritate.
  De ce Lubanovici a intrat in partid de o luna si ceva?
  De ce nu a facut-o inainte daca se regasea in ideile partidului ?
  Acum defileaza mandru sub sigla partidului astfel uninominalul fiind compromis si cireasa de pe tort este ca se foloseste de maginea lui basescu sperand ca va avea impact asupra romanilor din diaspora insa probabil ca nu stie ca oamenii s-au desteptat de mult .

 15. Domnilor,

  Va tot luati de Lubanovici, si va inteleg. Fiecare are dreptul la propria opinie.

  Aratati-mi o alternativa viabila la Lubanovici?

  Astept…

  Nu e vina mea, domnule, ca astia sunt candidatii… Iar unul dintre ei cu siguranta va fi in Parlament.

  Mi-ar fi placut ca situatia sa fie altfel, insa analiza o faci pe realitate, nu pe ce ti-ar place sau nu.

 16. Mircea, ai dreptate si ma socheaza cat de putini realizeaza azi ca or sa fie cazuri in care nu cel pe care l-au votat majoritar intr-un colegiu va obtine mandatul. Ma indigneaza iar cat de putini s-au aplecat mai serios sa studieze legea si implicatiile ei, posibilele scenarii. Vad propaganda stupida pe net cu carul, majoritatea venind de la candidatii insisi, si nimeni nu-i trimite la plimbare. Vad oameni inconstienti care te-ataca si pe tine aiurea mai sus, cand ai scris un articol cred eu rezonabil.

  Ca “nu se duc voturile la partidele candidatilor”? Cititi fratilor legea, cultivati-va! Numai in cazul in care candidatul obtine peste 50% din prima, mai treaca-mearga si puteti spune ca “wow, am votat persoana”. In rest? Picati EXACT peste manareala de ieri, cu liste si negocieri. Ba chiar mai rau! Ca abia astept sa vad ce surprinsi si indignati se vor arata unii MAI TARZIU, cand Number 2 a iesit Number 1 🙂

  “Ca la noi in Romania…”

 17. […] Comentarii mihail pe Paul Goma despre Bartolomeu AnaniaCristi pe Dintre ce candidati au de ales romanii din America si Australia pentru Camera Deputatilor?mirceadabacan pe Dintre ce candidati au de ales romanii din America si Australia pentru […]

 18. […] doi sau trei poate castiga alegerile! « Blog-ul lui Mircea Dabacan – Jurnalist independent pe Dintre ce candidati au de ales romanii din America si Australia pentru Camera Deputatilor?mihail pe Paul Goma despre Bartolomeu AnaniaCristi pe Dintre ce candidati au de ales romanii […]

 19. […] Analiza respectiva s-a materializat in articolul cu titlul Dintre ce candidati au de ales romanii din America si Australia pentru Camera Deputatilor?. […]

 20. I lived for 7 years in Portland and I met Lubanovici sereral times at his store. One of my best friends is in good terms with Lubanovici.

  I have no clue of his platform, and I believe Romanians in diaspora have no need of a representative. I have no need of the Romanian government as I live here in the States for more than 15 years.

  Mr. Lubanovici is just fine as a person. I don’t understand why he wastes his time with useless diaspora politics yet his character does not need any bashing. Look at his agenda and vote accordingly.

  Ironically, I live now about 5-7 miles on the same street from Stefan Movila in Buford, GA. I wonder if I could stop by and see how’s he’s doing.

  Any questions I could pass on to him? Use my email.

  Florin, GA

 21. Well, the email does not show up: florin@bytenotes.com

 22. […] pastorul Florin Cimpean cu privire la sustinerea candidaturii dl. Stefan Movila (2)florin pe Dintre ce candidati au de ales romanii din America si Australia pentru Camera Deputatilor?florin pe Dintre ce candidati au de ales romanii din America si Australia pentru […]

 23. stimate domnule jurnalist in(dependent de PDL)Mircea Debacan,
  am citit cu atentie toate caracterizarile pe care le-ati facut candidatilor la Parlamentul Romaniei din 2008, am vazut cata inversunare aveti impotriva dlui. Stefan Movila fara sa-i cunoaste-ti viata, activitatea, slujirea in biserica, cate suflete a adus acest om la Domnul, ati aruncat cu noroi in dumnealui numai cu scopul de a determina alegatorii sa voteze candidatul PD-L.
  Dvs. ati intrebat pastorii bisericilor daca nu le este rusine ca sustin pe Movila la Parlanent, acum va intreb si eu (ca una care nu cunosc politica dar care traiesc in Romania si vad cu ochii mei ce se intampla) NU VA ESTE RUSINE CU PDL ?
  am constatat ca sunteti un bun cunoscator al activitatii bisericilor, sunt convinsa ca face-ti parte din cei care au iesit din biserici si nu aveti nimic comun cu Dumnezeu, altfel nu ati fi vorbit atat de urat de Movila Stefan. Orcim pocaitii din toate cultele amintite de dvs. nu au tinut cont de parerea dvs., nu doresc sa va jignesc, dorescdoar sa va reantoarce-ti de unde ati cazut si Dumnezeu sa aibe mila de sufletul vs., am sa ma rog pentru aceasta.
  Poate ca ar fi bine, corect si frumos sa cere-ti iertare tuturor candidatilor pe care i-ati denigrat numai si numai sa ridicati in slavi candidatul PDL..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: