MAE-ul Suediei: Europa este de partea Georgiei!

http://progeorgia.wordpress.com/2008/08/11/mae-ul-suediei-europa-este-de-partea-georgiei/

Jaap de Hoop Scheffer

Ministrul Afacerilor Externe al Suediei Karl Bildt învinuieşte Rusia „în anexarea treptată a Georgiei”

„Rusia trebuie să înţeleagă că anexarea treptată creează pericol de război, fapt care poate fi o ameninţare pentru Rusia însăşi”, – a declarat Karl Bildt.

„Nu se observă nici un semn, că Rusia ia în serios critica care îi este adresată. În conformitate cu ultimele evoluţii, ne aflăm în pragul unui conflict deschis. În situaţia creată este foarte important ca semnalele din occident spre Moscova să fie echivoce. Rusia trebuie să înţeleagă că ocuparea treptată a Georgiei va crea un pericol de război, care la rândul său poate fi o ameninţare pentru Rusia. Eu aş vrea să menţionez că Europa este de partea Georgiei”, – se arată în declaraţia şefului MAE al Suediei Karl Bildt.

Între timp însăşi şeful MAE al Suediei soseşte în Tbilisi, împreună cu secretarul general al Consiliului Europei Terri Devis. Membrii delegaţiei se vor întâlni cu preşedintele Georgiei şi cu reprezentanţii parlamentului.

Secretarul general al NATO Jaap de Hoop Scheffer a declarat, că Rusia a „încălcat integritatea teritorială” a Georgiei şi a folosit „forţe militare exagerate” în timpul conflictului din Osetia de Sud.

Secretarul general al NATO a chemat Rusia şi Georgia să se înţeleagă imediat în privinţa încetării focului şi să restabilească controlul Georgiei asupra „republicilor sale separatiste”.

КЦ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: