O mie de militari georgieni se intorc luni din Irak pentru a lupta impotriva rusilor

O mie de soldati georgieni din forta multi-nationala din Irak se vor intoarce luni acasa pentru a lupta impotriva separatistilor din Osetia si a invadatorilor rusi, urmand ca si ceilalti o mie care vor ramane in Irak sa le urmeze in curand, afirma comandantul lor.

Bloc din Georgia bombardat de aviatia rusa - 5 oameni morti

Bloc din Georgia bombardat de aviatia rusa - 5 oameni morti

 

Prima data va trebuie sa deplasam de aici [din Irak – n.m.] 1000 de soldati in urmatoarele 96 de ore, iar mai tarziu pe ceilalti“, afirma Colonelul Bonbo Maisuradze pentru The Times in aceasta dimineata.

Statele Unite ne vor asigura transportul“, a adaugat el.

Initial Georgia a anuntat ca va aduce acasa 1000 de soldati din Irak, jumatate din cati are in forta multinationala din Irak, insa datorita escaladarii situatiei din zona, mai ales datorita numarului mare de soldati pe care Rusia i-a comasat in Osetia, in cel mai scurti timp toti soldatii georgieni din Irak vor fi adusi sa lupte acasa.

Comandamentul militar american din Irak a spus ca plecarea rapida a soldatilor georgieni va afecta operatiunile din Irak pe termen scurt.

Colonelul Maisuradze afirma pentru The Times ca soldati lui sunt nerabdatori sa ajunga dupa imaginile pe care le-au vazut la televizor cu incursiunea armata pe care Rusia a facut-o in Georgia.

Doresc sa mearga acasa in cel mai scurt timp si sa ajute“, afirma el. Experienta pe care trupele georgiene au acumulat-o in Irak luptand cu insurgentii ii va ajuta sa lupte cu problemele din tara lor, a adaugat el.

Avem aceeasi situatie in tara noastra ca aici, atata doar ca teritoriul e diferit: noi nu avem desert“, a spus Colonelul Maisuradze.

Anul trecut Georgia si-a ridicat numarul trupelor prezente in Irak de la 850 la 2,000, intr-o perioada cand multi din soldatii americani plecau acasa.

In toata aceasta perioada, trupele georgiene au fost antrenate in Irak de fortele speciale americane mai ales in tipul de lupta urbana si contra-insurgenta, afirma pentru Yahoo News un oficial care si-a pastrat anonimatul.

Advertisements

One Response

  1. In mod normal…daca as fi general rus.. 🙂 – as impiedica ca avioanele cu acesti soldati de elita sa ajunga in Gruzia.Nu e prea intelept din partea georgiana ca au anuntat public acest lucru…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: