Rusia invadeaza Georgia

Sub pretextul “apararii” si “intaririi” fortelor de mentinere a pacii rusesti din Osetia de Sud, regiune separatista din Georgia care doreste sa se uneasca cu Rusia, armata rusa a intrat cu tancuri si armament greu in Georgia.

Mai jos gasiti cateva link-uri cu materiale video de pe CNN pentru a intelege mai precis ce se intampla in zona.

Am urmarit un pic modul cum presa romaneasca raporteaza criza din Caucaz, si constat cu surprindere ca sunt georgienii scosi vinovati de tot acest conflict in spatele caruia e de fapt Rusia.

In cateva materiale de pe blog-ul meu am atras atentia si am aratat interventia Rusiei in Balcani, prin diverse Biserici Ortodoxe, pentru a destabiliza intreaga zona. Va invit sa recititi materialul pe care l-am scris despre Kosovo si Transilvania:

Transilvania, Kosovo, Rusia si IPS Bartomeu Anania

Tot prin Biserica Ortodoxa Rusa, Rusia a incercat sa creeze un conflict in Ucraina recent, cu ocazia aniversarii a 1020 de ani de la increstinarea rusilor. Cum e (a)normal, presei romanesti “i-a scapat” subiectul.

Legatura intre arestarea lui Radovan Karadzic si ce se intampla in prezent in Ucraina

Prin faptul ca Romania si Bulgaria sunt membre NATO, iar Serbiei i-a fost taiata legatura cu marea, interventia Rusiei in Balcani e mai dificila. Serbia, de fapt, da semne ca doreste sa se apropie mai mult de vest. In consecinta, pentru a-si apara sfera de influenta, creand o zona tampon intre ea si NATO, Rusia si-a mutat frontul de lupta cu Vestul mai spre Rasarit. A incercat o miscare de destabilizare in Ucraina si nu i-a reusit (inca!) . La doar cca. 2 saptamani dupa cele petrecute in Ucraina, izbucneste conflictul in Georgia. Faceti referire la “amenintarea” pe care Putin a facut-o intregii lumi in cazul in care va fi recunoscuta independenta Kosovo (o gasiti in articolul cu Transilvania, Kosovo, Rusia…).

Daca Rusia si-a mutat linia frontului mai la est, sper ca noi romanii sa nu cadem in greseala sa credem ca “pericolul de la rasarit” a trecut. Sunt inca suficienti de multi care continua sa faca jocurile Rusiei in Romania. Recent Dan Ciachir, spre exemplu, a scris un amplu interviu pentru Interfax in limba rusa contra Bisericii Ortodoxe Romane, in care numeste ultimul Sinod un “Sinod de talhari” cerand interventia altor “Biserici ortodoxe surori” pentru a apara ortodoxia “cea dreapta” (stiu ca e pleonasm) in Romania. Interviul original in rusa il gasiti aici:

http://www.interfax-religion.ru/?act=dujour&div=323 – Interfax Religion in limba rusa

si traducere in engleza aici:

Robber’s Synod in Bucharest – de pe blogul “Voice from Russia”

Sa nu va mirati daca intr-o buna zi Ciachir sau chiar Bartolomeu Anania cere intrarea tancurilor rusesti in Romania pentru a apara ortodoxia, la fel cum o fac acum in Georgia!

In diverse comentarii pe blog sau mesaje trimite pe adresa privata, mai multi m-au acuzat ca fac jocul (greco-)catolicilor. Multi dintre care ma cunoasteti mi-ati cerut sa le raspund, insa nu am facut-o deoarece am stiut ca timpul imi va da dreptate. Ma mir cum de toti acesti “judecatori” on-line nu se uita in jur sa vada cine fac “jocurile” cu adevarat. Priviti ce se intampla in Georgia si deschideti larg ochii!

 

Iata link-urile promise de pe CNN:

http://www.cnn.com/video/?/video/world/2008/08/08/intv.saakashvili.cnn – Interviu la CNN cu presedintele Georgiei

http://www.cnn.com/video/?/video/world/2008/08/08/sots.holbrooke.cnn – Richard Holbrooke, fost ambasador SUA la ONU, acuza Rusia de conflictul din Georgia

Accesati si celalalte materiale atat scrise cat si video de pe site-ul CNN. Sunt convins ca presa “libera” romaneasca le va ignora.

 

Mircea Dabacan
Jurnalist Independent
https://mirceadabacan.wordpress.com

Advertisements

3 Responses

  1. Dabacane, esti partizan; se vede de la o posta. Intre conglomeratul religios patronat de evreii sionisti in SUA si orodoxie nu pot sa aleg decat ortodoxia. Tu, esti vremelnic si naimit… Nu pot sa-mi transform viata, traind dupa principiile materialiste si mercantile promovate de evreii sionisti (pe fata, pe ascuns) care au distrus spiritual SUA iar acum, o vor distruge si economic se pare. Procesul e lent dar sigur. Consilierii, oamenii politici si finantistii evrei au tarat SUA mai mereu in razboaie. Asta fara sa aiba si asentimentul americanilor de rand. Cat priveste conflictul din Georgia, americanii au premeditat de mult aceasta actiune. Si nu cred ca-i vor tine cureaua sa se implice in georgia si sa deschida un front si in Iran, nu?

  2. Dezinformarea si bombardarea mediatica cu ea, face parte din strategia razboiului.Stalin era georgian cu studii teologice care a distrus biserica ortodoxa.Parca poti sa stii cum judeca cei adusi acolo?Pai stim noi ceva despre cei peste un milion de romani din Iacutia,deportati de Stalin.?
    Oricum iesirea lui Ciachir nu e ortodoxa.Chestia cu evreii si actiunile americanilor mi se pare contradictorie.Poate ar fi bine sa demonstram calm daca vrem sa ajungem la vreo concluzie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: