De ultima ora: Corneanu si Sofronie au fost iertati

Conform mai multor informatii preluate si distribuie deja de Mediafax, Rompres, NewsIn si altele, “Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât în cadrul şedinţei de miercuri, 9 iulie, să îi ierte pe Mitropolitul Banatului, ÎPS Nicolae Corneanu, şi pe Episcopul Oradei, Preasfinţitul Părinte Sofronie, “pentru că şi-au recunoscut greşelile şi au afirmat că regretă faptele pe care le-au făcut” a declarat Episcopul Vicar Patriarhal, Vicenţiu Ploieşteanu.” cf. NewsIn.

Cu alte cuvinte, din acest moment se poate vorbi despre “cazul Corneanu” si “cazul Sofronie” la trecut.

Nu acelasi lucru se poate vorbi insa despre “cazul Bartolomeu Anania” care e abia la inceput. Incep sa apara tot mai mult informatii despre colaborarea acestuia cu Securitatea, DIE, lucrarea “misionara” de dezbinare a romanilor americani pe care a desfasurat-o in Statele Unite din ordinul Securitatii, faptul ca face interesele Bisericii Ortodoxe Ruse si implicit ale Rusiein Romania, si exemplele pot continua. Un astfel de material l-am postat si eu pe blog: https://mirceadabacan.wordpress.com/2008/07/06/paul-goma-despre-bartolomeu-anania/

In contextul actual, in care planul moscovit urmat de Bartolomeu Anania de a-i caterisi pe Corneanu si Sofronie – pretext pentru a izola BOR-ul pe plan national si international si a o impinge in mainile Bisericii Ortodoxe Ruse – nu i-a reusit, ne putem astepta oricand la o schisma in BOR produsa de acesta. Se pare insa ca exista suficienti de multi episcopi ortodocsi romani care inteleg influenta pe care Biserica Ortodoxa Rusa, si Rusia implicit, o are in dezbinarea romanilor ortodocsi prin persoane ca Anania si au stiut sa ia decizia inteleapta.

E interesant de urmarit cum vor reactiona acesti rusofili, care pozeaza in mari aparatori ai romanilor si romanismului, din cadrul BOR.

4 Responses

 1. esti un bou. continua sa lingi pe jos la “europa” vanduta musulmanilor.
  acum, multumita lui daniel srl, BOR este total compromisa iar despre mitropolia basarabei nici nu se mai poate vorbi.
  tipic (r)romanesc.

 2. Multumeste-i lui Ciachir, Roncea, celor de la Rost, Azec, calugarilor de la Muntele Athos si altora care, TOTI, au facut – direct sau indirect – jocul Moscovei.

  Atitudinea lor extermista si necrestina a compromis BOR-ul.

 3. Mircea, daca te uiti putin in jur si te uiti la tarile occidentale si la liberalismul din bisericile lor, observi ca crestini…nu prea sunt.
  Chestia asta, si e demonstrata, este ca cu cat esti mai permisiv in canoane cu atat crestinii se imputineaza. Mi-e teama ca si la noi o sa fie asa.

 4. […] recomandate: De ultima ora: Corneanu si Sofronie au fost iertati Bartolomeu Anania nervos ca nu i-a putut caterisi pe Corneanu si Sofronie Dreapta carui Patriarh o […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: