Bartolomeu Anania nervos ca nu i-a putut caterisi pe Corneanu si Sofronie

Numarul de voturi pro si contra spun TOTUL!!!!!

http://ioskap.blogspot.com/2008/07/iertare-dar-sa-nu-mai-faci.html

Iertare… dar sa nu mai faci…

Cam asta e decizia luata azi de Sfantul Sinod. Discutiile din interior au fost foarte dure, dar s-a mers pe faptul ca nu a existat pana acum nici un precedent. Asadar, cei doi IPS Nicolae si PS Sofronie) au admis ca au gresit, s-au cait, s-au pocăit si decizia a fost cea care a fost anuntata. Imediat dupa decizie, IPS Bartolomeu, cel care ceruse caterisirea celor doi ierarhi, a plecat val vartej spre Cluj si a declarat: “nu fac declaratii”. De partea sa, IPS Nicolae ar fi marturisit unor apropiati ca de acum inainte va fi mai rece cu presa, ca de aici i s-au cam tras toate si i s-a atras atentia la ce declaratii va face (in sensul ca sa nu mai faca). Cert este ca, decizia de azi nu a facut decat sa stinga un foc, dar cu siguranta va aprinde altele. Sa vedem ce reactii externe vor fi la aceasta decizie…
UPDATE1: Decizia Sfantului Sinod a fost luata prin vot. Doar 1 impotriva, evident IPS Bartolomeu.
UPDATE 2: Votul a fost 47 pentru si 1 impotriva, in favoarea deciziei de iertare.

5 Responses

 1. Nu pot sa cred, ia uite ce preocupari au unii…acum o sa inceapa sa-l denigreze pe ep Clujului, oare de ce ma asteptam la una ca asta.Este mai important decat hotararea paguboasa a sinodului.

  Deci ceea ce vrei sa insinuezi e ca Bartolomeu ne vinde rusilor, Sinodul ne vinde catolicilor.Nimic mai fals.Sinodul a facut compromis, unul jenant si penibil…Bartolomeu nu!Din punctul de vedere al unui crestin ortodox practicant care cere respectarea si aplicarea canoanelor, Anania e singurul care a actionat in spiritul Sf Parinti.Dar cred ca nu te intereseaza pe tine astea, si te cam depasesc intelectual si spiritual, nu?Mai bine stai si cerceteaza problema in profunzime decat sa te ocupi cu diversionismul, discreditarea si calomnia.

 2. Biserica Ortodoxa Traditionala

  trebuie infiintata. Bartolomeu Anania sa fie numit Patriarh. Stefan Nutescu sa fie numit insarcinat pentru relatiiile cu alte culte. Justin Parvu ca fi cel insarcinat cu respectarea dogmelor. Vor avea si un credincios mirean, pe Cristina de mai sus.

  Problema finantarii va fi rezolvata de a “A Treia Roma”.

 3. D.D.- pe langa subiect si cu rea-intentie.

 4. Barolomeu Anania este cu adevărat un mitropolit ortodox, care respectă sfintele canoane, dar şi un intelectual de mare valoare. Întru mulţi ani Î.P.S. Părinte mitropolit. Dumnezeu ajute dreptăţii!

 5. […] recomandate: De ultima ora: Corneanu si Sofronie au fost iertati Bartolomeu Anania nervos ca nu i-a putut caterisi pe Corneanu si Sofronie Dreapta carui Patriarh o saruta IPS Bartolomeu: de la Bucuresti sau de la Moscova? Transilvania, […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: